40-metis rusas Maksimas dažnai lankėsi muziejuose Prancūzijoje, mėgavosi puikiais pietumis Italijoje ir keliavo po Ispanijos kalnus. Tačiau tada Rusija įsiveržė į Ukrainą.

Jis sakė, kad šiemet net nesvarstė Europos kaip atostogų krypties. „Žinau, kad dabar sunku gauti turistinę vizą į Europą“, – sakė jis. „Ironiška, kad esu griežtai nusiteikęs prieš karą ir Putiną, bet taip pat kenčiu nuo kelionių apribojimų.“

Rusijos turistams tapo sunku keliauti jau vasario mėnesį, kai ES uždarė savo oro erdvę Rusijos oro linijų bendrovėms. Praėjusią savaitę ES nusprendė sugriežtinti vizų išdavimo tvarką Rusijos piliečiams.
„Tikiuosi, kad ateityje, kai Putino nebeliks ir vėl tapsime normalia šalimi, galėsiu vėl aplankyti Europą. Labai myliu Italiją“, – su viltimi sako Maksimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją