Dauguma mano bičiulių užsakomaisiais reisais skrido tiesiai į Tivat oro uostą Juodkalnijoje, kuris, po sostinės Podgoricos oro uosto yra antras pagal dydį oro uostas šalyje. Jis, tiesa, daugiausiai orientuojasi į atostogautojų aptarnavimą, todėl net keturis penktadalius keleivių aptarnauja vasaros sezono metu. Kitu metu jo langus faktiškai galima užkalti, nes stovi pustuštis ir primena visų metų laikų Palangos oro uostą. Jis man pasirodė mažas ir kiek chaotiškas, bet labiausiai nustebino, kad apsaugos darbuotojai leido rankiniame bagaže prasinešti į lėktuvą vyno butelius.

Juodkalnija turi viską ko reikia idealiam poilsiui. Šalis didžiuojasi įspūdingo grožio kalnais, giliausiais Europoje kanjonais, tarpekliais, urvais bei krištolo skaidrumo ežerais. Taip pat šalyje yra daug natūralios, žmogaus nepaliestos gamtos. Šalies krantus skalauja didelė ir žydra Viduržemio jūra. Jos derinys su nuostabaus grožio kraštovaizdžiu ir puikiu oru traukia europiečius vasaras leisti vienoje jauniausių Europos šalyje.

Negi patikėjote, kad aš galėčiau savo noru rašyti tokias šleikščias saldybes? Ne? Teisingai, tokių sirupinių dalykų aš net stengdamasis nesugalvočiau. Paskutinė pastraipa buvo iš Juodkalnijos reklaminių lankstinukų, skirtų pritraukti naivius turistus. Jie tiesiog per saldūs, kad taip paprastai patikėtum jais. Tokios nudailintos frazės automatiškai skatina galvoti, kad, matyt, toje šalyje nėra viskas taip gerai, kad persistengiama besiseilėjant. Žodžiu, nuvykime ir viską pamatykime savo akimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)