„EuroNight“ traukinys turėtų pradėti kursuoti rugsėjį. Jis važinės tarp Švedijos sostinės ir Hamburgo Vokietijoje. Derinamas su „Eurostar“ traukiniu jis padės sutaupyti laiko – kelionei iš Stokholmo į Londoną pakaks vienos dienos.

Traukinys varomas elektra iš atsinaujinančių elektros šaltinių – SJ naudoja elektrą tik iš hidroelektrinių ir vėjo jėgainių.

Ką vertėtų žinoti apie naują maršrutą traukiniais, siejantį Švediją su JK?

Švedijos geležinkelių bendrovės SJ traukinys „EuroNight“ kursuos iš Hamburgo į Stokholmą, pakeliui sustos Kopenhagoje. 1080 km kelionė truks apie 12 valandų.

Bus siūlomi įvairių kainų bilietai. Jei norite ekonomiškesnio bilieto, rinkitės standartinę sėdimąją vietą ar miegamąjį gultą. Norisi keliauti prabangiau? Galima užsisakyti kupė su lova. Į šio bilieto kainą įeina ir pusryčiai, kuriuos galėsite valgyti, gėrėdamiesi pro langą Švedijos kraštovaizdžiu.

Kavą galėsite gurkšnoti ramia sąžine – naujas švediškas traukinys varomas atsinaujinančia elektra, tad yra aplinkai draugiška degalus ryjančių lėktuvų alternatyva.

Europos aplinkos agentūros duomenimis, skrendant lėktuvu per vieną kelionės kilometrą išsiskiria 252,8 g anglies dvideginio emisijos, o važiuojant taukiniu – tik 22,4 g anglies dvideginio.

Kaip iš Švedijos traukiniu pasiekti Londoną?

Anksčiau keliaujantieji iš Londono turėdavo nakčiai apsistoti Europos mieste, o kitą rytą sėsti į traukinį ir važiuoti į Švediją. Atsiradus naktiniam traukiniui, kelionė truks mažiau nei parą.

Taigi Londone sėskite į „Eurostar“ traukinį, vežantį į Briuselį – ši kelionė truks apie tris valandas. Dėl visa ko pirkite bilietą į anksti išvykstantį „Eurostar“ traukinį (08.16 val.), kad atvyktumėte į Hamburgą iki vidurdienio. Briuselio „Midi“ geležinkelio stotyje sėskite į traukinį į Hamburgą; šios kelionės metu teks vieną kartą persėsti į kitą traukinį Kelne. Ši kelionės dalis tęsis maždaug septynias valandas.

„Iš Briuselio galite pasiekti Kelną vokiškais ICE taukiniais, kuriuose yra restoranas, kištukinis lizdas prie kiekvienos sėdynės ir nemokamas WiFi ryšys. Kelne sėsite į patogų „Intercity“ traukinį ir nuvyksite į Hamburgą, aiškinama populiariame kelionių tinklaraštyje „The Man in Seat 61“.

Hamburge greitai sėsite į naują naktinį traukinį. Išvykę 21.55 val., Stokholme būsite jau 9.55 ryte.

Ką verta pamatyti Stokholme?

Stokholme išlipsite pailsėję, išsimiegoję traukinyje, o čia jūsų laukia daug įdomybių.
Pasivaikščiokite po senamiestį Gamla Stan. Čia stovi 13 a. karalių rūmai (Kungliga Slottet) ir karališka koplyčia (Storkyrkan).

Pažiūrėkite, kaip keičiasi sargyba, vėliau papietaukite seniausiame Stokholmo restorane „Den yldene Freden“. 1721 m. atidarytas restoranas garsėja švediškais patiekalais.

Stokholme – daug įvairių muziejų – pradeda ABBA muziejumi, baigiant Nobelio premijos laimėtojų ir modernaus meno muziejais.

Gamtos mylėtojams patartina išvažiuoti už Stokholmo ribų, vos už kelių minučių kelio jūsų lauks 30 000 salų, salelių ir uolų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)