Pavasaris londoniečių nelepino, todėl tokia netikėta šiluma buvo maloni staigmena. Temperatūra regionui aukšta, žmonėms kiek neįprasta, tad jautėsi, kad žmonės šiek tiek sukaitę, net kiek stokojantys energijos. Negelbėjo net ir buvęs nemažas vėjas. Tiesa, pasidalinus fotografijomis kituose šaltiniuose, atstovai iš Afrikos juokėsi, kad tokia temperatūra yra niekis ir norint susipažinti su tikru karščiu, verčiau reikėtų apsilankyti Afrikoje.

Žmonės apsirengę įvairiai – kas tebedėvėjo verslo aprangą, kas jau išsirengę tikrai vasariškai. O kas vedami religinių įsitikinimų tebedėvi iš pažiūros kiek per šiltą aprangą. Ir ar stilingame Londone moterims tai nėra puikiausia galimybė užsidėti gražias, elegantiškas vasarines sukneles? Turbūt sutiksime, kad geresnės progos būti negali. Vyrai sutiks, kad ir jų akims tai – taip pat dovana.

Dėl užklupusio karščio dviračių vairuotojų Londone buvo matoma taip pat gerokai mažiau. Dažnas vairavo nusimetęs viršutinę aprangą ir leido sau tiesiogiai mėgautis saule bei pasideginti. Pašnekinus vieną dviratininką sužinojau, jog jis buvo atvykęs iš Norvičiaus, esančio už poros šimtų kilometrų. Pirma mintis buvo tokia, kad galbūt atmynė, bet ne – pašnekovas Londono aplankyti atvažiavo traukiniu. Pajuokavome, jog toks karštis nėra geriausias laikas iššūkiams.

Tiesa, kaip ir priklauso Londono miestui, dalis minančių dviračius buvo ofisų darbuotojai, su kostiumais. Veikiausiai dar skubėjo pasibaigti likusius dienos susitikimus, o galbūt jau ruošėsi namo, pakeliui užsukant į tarpinę stotelę – Londone mėgstamus barus.

Barai tokiu oru taip pat nesiskundė – londoniečiai rinkosi pasišnekučiuoti ir atsigaivinti gėrimais ar tiesiog vandeniu. Beje, nemokamu, dėl ko Lietuvoje kilo nemažai diskusijų. Vandens ar gaivaus gėrimo buteliuką eidami rankoje ar besimėgaudami saule netoli savęs turėjo kone kiekvienas.

Kaip įprasta, gražūs Londono parkai tokiu oru buvo apgulti. Kas žaidė žaidimus, kas susirengė šaunias iškylas, o kai kas šešėlyje ramiai sau skaitė knygą. Gali kilti klausimų, ar galima Londone ir JK viešai gerti alkoholį, tai ne, pagal įstatymus negalima. Tačiau tvarkos saugotojai nėra kategoriški ir į tai dažnai žiūri pro pirštus, svarbu, kad būtų tvarkinga. Net teko girdėti nutikimą, kai policija parke draugei pasiūlė vienkartinių puodelių, mat susirūpino, kad galbūt neturi ir bus nepatogu. Manau, visiškai teisingas elgesys, yra ko pasimokyti.

Saulėtas ir šiltas oras turistams – taip pat didžiulė šventė. Saulės daug, nuotaikos puikios, tad mieste besifotografuojančių turistų netrūko net ir per karštį.

Puiki diena, nuotaikos, tačiau ar viskas, kas gerai, anksčiau ar vėliau nesibaigia? Baigėsi ir šis karščio malonumas - kitą dieną išėjus į miestą apsirengus negausia apranga, teko pasigailėti. Net teko pasitikrinti temperatūrą ir pačiam, ko gi taip šalta? Priežastis tokiam jausmui buvo paprasta – temperatūra buvo viso labo siekė tik 19 laipsnių. Bet vasara tik prasidėjo ir, tikėkimės, ne už ilgo sulauksime kitų gražių, šiltų ir net karštų vasaros dienų.

Norint pamatyti daugiau grožio ir pozityvo iš kelionių, gamtos, parkų bei Lietuvos, maloniai kviečiame apsilankyti Beautiful Excitement Facebook paskyroje ir pasekti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją