Šį gilų vingį iš kalkakmenio išgraužė erozinė Durdu upės, tekančios per Causse Comtal kalkakmenio plynaukštę Centriniame masyve, veikla. Šis kanjonas yra 400 m skersmens ir daugiau nei 100 m gylio.

Įspūdingiausias šio gamtos paminklo bruožas yra Bozulio miestelis, įsikūręs ant pačio kanjono krašto. Dėl išskirtinės geografinės padėties aukštai virš vieno iš Durdu upės vingių plytintį Bozulį galima laikyti natūraliu gynybiniu įtvirtinimu.

Centrinio masyvo regionas, kurį sudaro kalnai bei plynaukštės ir kuris užima maždaug 15 proc. visos Prancūzijos teritorijos, pradėjo formuotis maždaug prieš 600 mln. metų, kai dėl hercininės kalnodaros pradėjo kilti didžiulės kalnų grandinės.

Naujų kalnų formavimasis tebesitęsė ir prieš 60 mln. metų. Maždaug prieš du milijonus metų dėl virtinės ledynmečių ledynai tai judėjo į priekį, tai traukėsi atgal, todėl upės tai kilo, tai krito. Kraštovaizdis, kurį regime šiandien, kaip tik ir yra šių procesų rezultatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją