Mūsų raketos pasieks bet kokį bunkerį, kuriame tu, kaip žiurkė, slapstysiesi, sakė britai. Ir tą padarysime vienašališkai, tai yra nesitardami nei su NATO, nei su nieku kitu. Be to, jie pirmieji viešai pareiškė, kad bus absoliučiai normalu, jei Ukrainos kariuomenės veikimo laukas persikels į Rusijos teritoriją. Rusai žiauriai užsiuto po šių britų išstojimų. Jie net pareiškė, kad JK net didesnis jų priešas nei JAV, o jų gaidelis giedorėlis Solovjovas ėmė taškytis seilėmis ir isteriškai klykti, kaip jie tuoj pat nušluos visą Britanijos salą nuo žemės paviršiaus.

Jungtinė Karalystė, padarė daug gerų žingsnių ir pagaliau pademonstravo charakterį, dėl kurio šalis ilgus amžius buvo viena stipriausių pasaulio imperijų. Charakterį, kurio neturi nei Vokietijos, nei Prancūzijos mekentojai, aiškinantys, kad jų šalys nėra konflikto dalyvės, todėl pagalbą Ukrainai reikia teikti tik tokią, dėl kurios Putinas nesusierzins. Jūs esate konflikto dalyviai, dundukai jūs. Putinas su jumis konfliktuoja pilnu frontu ir tik Ukrainos dėka jūs dabar negulite apkasuose.

Jungtinė Karalystė su savo pasišiaušusiu premjeru parodė ne tik charakterį, bet ir tikrą lyderystę. Galima suprasti kodėl jie išstojo iš pacifistinės, neryžtingos ir lėto mąstymo Europos Sąjungos. Jaučiu, jautė, kad ta biurokratų bendrija yra progreso stabdis ir nieko daugiau, nei tuščių kalbų neverta. Esu skaitęs, kad Borisas Džonsonas žavisi savo pokario laikų pirmtaku Vinstonu Čerčiliu, sugebėjusiu iškaršti kailį Hitleriui. Sako, kad jis nori būti šių laikų Čerčiliu. Ką gi, šis karas Europoje jam yra puiki galimybė tokį norą realizuoti, nes gali mokytis ne tik iš gerų Čerčilio kalbų, bet ir iš jo klaidų.
Todėl mes negalime jam neatiduoti duoklės ir nepažiūrėti į jo šalį, kuri, kaip žinia, yra nevienalytė, o sudaryta iš keturių atskirų dalių, turinčių ne tik savo atskiras istorijas, bet ir kalbas. Tos dalys yra Anglija, Škotija, Šiaurės Airija ir Velsas. Manau, jog pirmos trys yra daugiau ar mažiau žinomos visiems, tuo tarpu ketvirtoji – Velsas, bent jau man, iki kol į ją nenuvykau, buvo mažiausiai pažįstama. Ką apie jį žinote jūs?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją