Pasakiškas Adršpachas

Adršpacho uolų miestas yra viena populiariausių turistinių vietų Čekijoje. Ten verta atvykti ir žiemą bei pasigrožėti įspūdingais vaizdais be turistų minių. Šiuo metų laiku atidaryta tik dalis maršruto, tačiau juo pateksite tiesiai į įdomiausią vietą – po ežeru šniokščiantį Didįjį krioklį. Esant geram orui galite tęsti žygį iki Teplicės uolų miesto, kur rasite vaizdingų krioklių Vlči griovoje, Anenskės slėnio rezervate ir Chramovės aikštės uolose.

Romantiškas Teresės slėnis

Romantiško žavesio nestokoja ir dirbtiniai kriokliai: pavyzdžiui, Stropnicos upėje, Teresės slėnyje, Čekijos pietuose (45 km į rytus nuo Česky Krumlovo). Kiekvieną žiemą krioklys pritraukia tūkstančius žygeivių. Jį rasite gražiame parke, kurį XVIII amžiaus viduryje savo žmonos Teresės prašymu įkūrė grafas Buqoy. Parke taip pat pamatysite romantiškus medinius tiltelius ir kitus nedidelius pastatus.

Sidabrinio upokšnio kriokliai

Į vakarus nuo Žulovos miestelio, netoli sienos su Lenkija, yra Nyznerovo kriokliai, taip pat žinomi kaip Sidabrinio upokšnio kriokliai. Tai populiarus išvykų tikslas Rychlebų kalnuose. Bendras kaskadų aukštis siekia 14 metrų. Iki jų veda asfaltuotas kelias, tad netgi žiemą jį nesunkiai pasieksite.

Trumpas pasivaikščiojimas iki Mumlavos krioklio

Maršrutas nuo Harrachovo iki Mumlavos krioklio yra tik apie 2 km ilgio, todėl tinka ir šeimoms su vaikais. Krioklį nesunkiai pasieksite mėlynu taku iš Harrachovo autobusų stoties, pėsčiomis, dviračiu, o žiemą ir lygumų slidėmis.

Krkonošės kalnuose verta pamatyti ir Liejyklos krioklį, netoli Rokitnicės prie Jizeros. Jo pavadinimas kilęs iš pirmosios Krkonošės stiklo liejyklos, kurią 1562 m. įkūrė garsioji Širerų (Schürer) šeima. Išsekus medienos atsargoms aplinkiniuose miškuose, stiklo gamyklos išnyko. Nuo 1625 m., padedant Albrechtui Valenšteinui, čia vystėsi sidabro, vario ir švino kasyba. Po Valenšteino mirties veikla palaipsniui baigėsi. Prie krioklio veda mėlynas pėsčiųjų takas iš Horni Rokitnicės.

Černos Desnos kriokliai Jizeros kalnuose

Černos Desnos upės kriokliai yra vieni iš Jizeros kalnų gamtos stebuklų. Juos rasite prie populiaraus turistinio maršruto nuo Desnos iki Soušo užtvankos. Raudonas takas eina palei Černos Desnos upę. Jos vagoje gausu slenksčių, uolų laiptelių, kaskadų ir mažesnių bei didesnių krioklių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją