Tokia nelaimė nutiko nuo gimimo kurčiai ir nekalbančiai 69 metų moteriai, kilusiai iš Sicilijos Alkamo miesto, bet gyvenančiai Italijos Feraros mieste.

Šios moters artimieji tvirtina negalėję telefonu susisiekti su Palermo oro uosto pagalbos neįgaliesiems tarnyba. Kol kas neaišku, kaip ši keleivė galėjo įsėsti į lėktuvą nepatikrinta prie įlaipinimo vartų, kuriuos kontroliuoja antžeminio aptarnavimo įmonė, ir kaip lėktuvo įgula nepastebėjo, kad ji pateko ne į tą skrydį.

Į Lenkiją atskridusi moteris suvokė padariusi klaidą ir sugebėjo susisiekti su Italijos konsulatu, kuris padėjo jai grįžti namo.

Palermo oro uostą administruojanti įmonė „Gesap“ pasisakė apie šį incidentą. „Mes jau paprašėme, kad oro linijų bendrovės atstovai ir jų vardu įlaipinimo paslaugas prie vartų bei pagalbą neįgaliesiems teikianti įmonė parengtų detalią šio įvykio ataskaitą, – teigė ji. – Be to, kad išsiaiškintume šio rimto epizodo dinamiką, ypatingas dėmesys šiam incidentui bus skirtas ir pirmadienį, per oro uosto saugumo komiteto posėdį. Apie šį įvykį bus pranešta Italijos civilinės aviacijos valdybai (ENAC), kuri ir priims sprendimą dėl priemonių“.

Tai, kas nutiko, pasak įmonės, yra „nepriimtinas faktas, dėl kurio viso oro uosto vardu norėtume kuo nuoširdžiausiai keleivės atsiprašyti“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)