Anot jos, pasirinkus atostogas Tenerifėje, verta turėti ir kelionės planą, nes pajudėti iš už viešbučio ribų – tikrai verta, o šios dešimt vietų, tai tik patvirtina, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Keltuvu į Teidės kalną

Aukščiausias Ispanijos Karalystės taškas, atskleidžiantis užburiančias panoramas. Kelionė į jį leis tyrinėti uolėtus vulkaninius pėsčiųjų takus, apjuosusius Teidės kalno viršūnę, o vakarinio turo metu stebėti saulėlydį. Ne veltui šis kalnas pripažįstamas vienu iš gražiausių vaizdinių Tenerifėje.

Tyrinėti pakrantės uolas ir urvus baidarėmis

Plaukti uolose esančiais tuneliais, leistis į paslaptingas įlankas ar atrasti įdomiausius urvus, esančius salos pakrantėse – tai tik dalis atradimų baidarių mylėtojams. Kelionės pakrantėmis apims ir plaukimą saugomose teritorijose bei paviršinį nardymą ten, kur galima patekti tik išskirtinais atvejais.

Banginių „ganymas“

Net 3 valandų trukmės meditacija, stebint vienus didžiausių jūros gyventojų – banginius. Plaukiant nedideliais laiveliais su stiklinėmis grindimis, atsiveria įspūdingas jūros gyvenimas, kuris nepalieka abejingų regimu vaizdiniu. Šių kelionių metų, galima išvysti ir kitus jūros gyventojus, tokius kaip jūros vėžlius, delfinus, orkas ar kašalotus.

Egzotiškas Loro parkas

Ne veltui „Tripadvisor“ paskelbė jį geriausiu zoologijos sodu pasaulyje, nes parke gyvena daugiau nei dešimt tūkstančių egzotiškų, itin retų gyvūnų rūšių. Be gyvūnų, lankytojų dėmesį traukia moderniausios ir inovatyviausios instaliacijos: „Orca Ocean“ – atskleidžiančios orkų intelektą ar „Lion´s Kingdom” – pasakojančios apie Afrikos savanos ir didingus liūtus, tik kelios iš jų. Tuo tarpu nepaprastoji „Animal Embassy” atskleidžia pasaulinę taršos problemą ir atspindi šio parko indėlį aplinkai. Čia taip pat demonstruojamas ir įspūdingas papūgų intelektas, visame pasaulyje žinomame „Maxo Plancko“ institute.

Nepamirštamas žygis Anagos kaimelyje

Žygis pėsčiomis vienais seniausių Anagos miškais – padės atitrūkti nuo kasdienių darbų ir mėgautis kitokios gamtos apsuptimi. Tačiau tam, kad kelyje nereikėtų galvoti apie maršrutą, o vietoj to, pilnai pasinerti į supančią gamtą, verta naudotis gidu, padėsiančiu su žygių trukme, ypatybėmis, panoramomis, atsiveriančiomis jų metu ar perprantant neįprastų Chinamada urvų namų paslaptis.

Tenerifė iš dangaus

Tai, ko gero, viena įspūdingiausių kelionių, kurios vaizdai dar ilgus metus neišdils iš atminties kiekvieno ją išbandžiusio. Ispanijos mažų orlaivių pilotai garsėja ne tik bendravimo įgūdžiais, bet ir itin profesionaliu orlaivių valdymu, tad kelionės metu laukia neapsakomas salos pažinimas iš dangaus. Gamtos grožis, orkos ar banginių šokiai vandenyje, tik dalis įspūdžių, kuriuos užtikrinti pasiruošę Tenerifės lakūnai, už tikrai daug kam prieinamą kainą.

Novatoriški astronomijos atradimai

Unikali galimybė dangaus kūnus pamatyti pro pažangiausių teleskopų lęšius, garsiausioje astro fizikos observatorijoje visame žemyne – Teidėje. Tad būdami čia, galėsite stebėti žvaigždes ne tik nakties metu, bet ir dienos, o geriausi observatorijos gidai praves išskirtines dangaus kūnų pažinimo pamokas ir atskleis jų paslaptis, tiek suaugusiems, tiek mažiems.

Tenerifės saugomos paslaptys po žeme

Ši vieta itin rekomenduojama mistikos ir paslapčių mėgėjams. Kelionės į vieną didžiausių ugnikalnio koridorių pasaulyje Cueva del Viento, kitaip vadinamą labirintu, vedančiu link žemės centro, sutraukia vis daugiau smalsuolių iš viso pasaulio. Besileidžiantieji į juos, gauna išskirtinę galimybę susipažinti su geomorfologiniais dariniais, primenančiais bedugnes prarajas ar paliktus lavos srautus.

Spalvingasis Puerto de la Krusas

Autentiškas senamiestis, menantis dar 16-ąjį amžių, saulės vonios „Playa Jardin” paplūdimyje ar „Lago Martiánez“ baseinų komplekse, pramogos „Casa de la Real Aduana“ turizmo centre bei šiuolaikinio meno muziejuje – tik dalis vieno nuostabiausių Tenerifės miesto atradimų. Miestas garsėja kolonijinio stiliaus kavinėmis, gurmaniškais Karibų virtuvės patiekalais, traukiančiomis viso pasaulio miesto gurmanus ir romantikus į jo uostą.

Privatus turas po ekologišką bananų plantaciją

Būdami čia išmoksite atskirti net 15 bananų rūšių, o kelionės bananų ar avižų koridoriais, pokalbiai su ūkininkais apie tai, kaip galima derinti šias dvi kultūras ir sukurti 95% ekonomiškai nepriklausomą ekosistemą pagal permakultūros principus – tik dalis pramogų ir atradimų El Rincón mieste, „La Orotava“ bananų ūkyje. Beje, čia privalu paragauti skaniausiu praminto bananų gėrimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)