Jau nuo spalio mėnesio prasidedant tiesioginiams skrydžiams į Malagą, kelionių organizatorius „Novaturas“ pranešime žiniasklaidai pasakoja apie geriausius ir net garsenybių pamėgtus regiono kurortus, įspūdingas lankytinas vietas ir nepamirštamas pažintines išvykas.

Andalūzijoje – tikros Ispanijos pažinimas ir išpuoselėti kurortai

Andalūzija – Ispanijos pietuose esantis didžiausias autonominis šalies regionas – turistus žavi lankytinų vietų gausa, istorijos ir kultūros paminklais. Iš čia kilo visiems žinomi flamenko šokiai ir korida, regionas taip pat garsėja architektūra, papročiais, gyvenimo būdu, nacionalinės virtuvės patiekalais, kuriuose geriausiai atsiskleidžia ispaniškieji papročiai bei grožis, todėl šis regionas neretai vadinamas tikrąja Ispanija.

Kosta del Solis. Keliaujant šiame regione galima ne tik pasigrožėti Andalūzijos kalnais, aplankyti nuostabius Sevilijos, Granados ar Kordobos miestus, bet ir pailsėti viename iš Malagos provincijos regiono Kosta del Solio kurortų, tarp kurių – Estepona, Toremolinas, Marbelja, Fuenchirola ir Benalmadena. Kosta del Solis pasižymi gamtos grožiu, išplėtota turizmo infrastruktūra, mėlynosiomis vėliavomis pažymėtais paplūdimiais ir šurmuliuojančiu naktiniu gyvenimu. Čia beveik visus metus šviečia saulė, o vidutinė temperatūra nuo pavasario iki pat vėlyvo rudens svyruoja apie 26 laipsnius.

Marbelja. Apie 50 km nuo Malagos turistus traukia vienas žymiausių ir brangiausių Kosta del Solio kurortų Marbelja. Jį itin pamėgo pramogų pasaulio ir kitos garsenybės, kurias į kurortą sutraukia kelios priežastys – čia driekiasi ištaigingų viešbučių grandinė, smėlėti paplūdimiai ir uostas su prabangiomis jachtomis, kazino, restoranai, elegantiški barai, jaukios kavinukės, diskotekos, jachtų uostas, golfo aikštelės, pritraukiančios šios sporto šakos entuziastus iš visos Europos. Tačiau Marbelja traukia ne tik savo prabanga – joje taip pat galima pasimėgauti romantišku senamiesčiu su išpuoselėtais baltais namais ir meniškais jų vidiniais kiemeliais, aikšte Plaza de Naranja su daugybe parduotuvėlių ir kavinukių, siauromis gatvelėmis.

Estepona. Kitas netoli nuo Marbeljos esantis kurortas – Estepona – iš nedidelio žvejų kaimelio išaugo į puikų kurortinį miestelį su nuostabiu viduramžiais dvelkiančiu senamiesčiu, gausiais archeologijos paminklais, siauromis Andalūzijai būdingomis gatvelėmis, įspūdinga jachtų prieplauka, restoranais ir barais. Šį kurortą dažniau renkasi poilsiautojai, norintys ramaus poilsio, mėgstantys žaisti golfą ar jodinėti žirgais. Miestelyje taip pat yra žymus zoologijos parkas, kuriame, keliaujant specialiais automobiliais, galima išvysti laisvėje gyvenančių laukinių gyvūnų iš viso pasaulio.

Toremolinas. Norintys aktyvesnių atostogų, neretai renkasi judrų kurortą Toremoliną, pamėgtą įvairaus amžiaus poilsiautojų iš visos Europos. Čia veiklos atranda ir vandens sporto entuziastai, ir vakarėlių mėgėjai, ir vaikai. Miestelyje gausu žalumos ir gėlynų, o gatvės nusėtos parduotuvėlėmis, siūlančiomis įvairiausių prekių. Geriausi žuvų restoranai buriasi senajame žvejų rajone El Bajondillo, o vakarais pasivaikščioti kviečia ilgiausiai nusidriekusi pajūrio promenada.

Užburiančios lankytinos vietos ir pažintinės ekskursijos

Malaga. Verta žinoti, kad planuojant atostogas Ispanijos Andalūzijos regione, tikrai neteks nuobodžiauti – čia paganyti akis kviečia daugybė lankytinų vietų, miestų ir gamtos objektų. Nusileidus Malagos oro uoste, rekomenduojama būtinai apsižvalgyti ir pačiame mieste. Malaga, kurioje gyvena daugiau kaip pusė milijono gyventojų, yra uostas su jaukiomis senovinėmis gatvelėmis, žalumos apsuptomis vilomis. Miestas laikomas viena svarbiausių ir populiariausių Ispanijos turistinių zonų, siūlančių vaizdingus paplūdimius, istorinius pastatus, pasigrožėti stilingais uostais bei pasimėgauti geriausiomis jūrų gėrybėmis šalyje. Malaga itin patiks meniškiems žmonėms – čia gausu galerijų, charizmatiškų parduotuvėlių, tradicinių ispaniškų užeigėlių, taip pat veikia Pablo Picasso muziejus, galima nusifotografuoti prie miestą puošiančios gotikinio stiliaus katedros, nukeliauti į istorinį romėniškąjį teatrą glaudžiančią Alkazabos tvirtovę ir pasidžiaugti magiška jūros panorama vietos uosteliuose.

Ronda. Netoli nuo Malagos nutolęs ir įspūdingas Rondos miestas. Tai viena seniausių Andalūzijos gyvenviečių, kurią į dvi dalis padalija 200 metrų gylio tarpeklis El Tajo, sujungiamas dar 1793 m. statytas tiltas. Tilto aukštis siekia net 90 metrų, tad iš jo atsiveria nuostabi miesto panorama. Šiauriau nuo tilto yra ir pati seniausia Ispanijoje koridos arena. Greta jos stovi arabų karaliaus namas, o senamiesčio centre yra Mergelės Marijos bažnyčia, statyta 1458 m. Aplink miestą gausu kvapą gniaužiančius vaizdus atveriančių apžvalgos aikštelių, grožiu neatsilieka terasiniai sodai, o gurmanams siūlomas vienas garsiausių vietos vynų.

Gibraltaras. Jei norite patyrinėti Andalūzijos regioną plačiau ir kiek toliau nuo Malagos, visai nebūtina nuomotis automobilį – turistams organizuojamos specialios pažintinės ekskursijos. Viena iš jų jus nukels į patį Pirėnų pusiasalio smaigalį – Gibraltarą. Aukštas uolėtas Gibraltaro kyšulys ant paties Pirėnų pusiasalio smaigalio užima net 6,5 kv. km plotą, o didžiąją dalį Gibraltaro užima daugiau kaip 400 metrų aukščio uola. Ekskursijoje galima rinktis iš dviejų skirtingų kelionės tęsinių: apsipirkti miestelio laisvojoje ekonominėje zonoje arba pažinti kyšulį – aplankyti urvus, palikti į uolos viršų.

Sevilija. Kita ekskursija keliautojus supažindina su Sevilija, tituluojama flamenko šokio ir bulių koridos sostine. Šis miestas turistus pakeri savo ryškiomis spalvomis ir autentiška ispaniška atmosfera. Sevilijoje ekskursijos dalyvių laukia įdomus ir turiningas laikas, per kurį bus galima susipažinti su ryškiausiomis miesto istorijos bei architektūros įžymybėmis, sužinosite tikrojo vietinių gyvenimo bei ispanų kultūros paslapčių.

Poilsiautojai kviečiami išbandyti ir kitas ekskursijas – nuvykti į vieną įspūdingiausių Ispanijos miestų Granadą, įspūdingomis kalkakmenio uolomis garsėjančio regiono Antekeros pažibą Kordobą ir net nusikelti laivu į Maroko miestą Tanžerą.

Ką būtina žinoti keliaujat?

Tebesitęsiant pandemijai, keliautojai prieš kiekvieną kelionę raginami pasidomėti šalyje galiojančiais saugumo reikalavimais – tiek besiruošiant kelionei, tiek jau atvykus į šalį. Į Malagą skrendantys keliautojai iš Lietuvos privalo per paskutines 48 val. iki atvykimo į šalį užpildyti Keleivio lokalizavimo kortelę (angl. Passenger Locator Card). Pildant elektroninę formą reikės įkelti neigiamo tyrimo rezultato įrodymą arba persirgimo/vakcinavimo formą.

Be to, visiems į Malagą vykstantiems asmenims (suaugusiems ir vaikams nuo 12 metų) ne anksčiau nei 48 val. iki atvykimo į šalį yra privaloma atlikti COVID-19 tyrimą PGR arba RAT metodu. Išimtis dėl tyrimo taikoma tiems keliautojams, kurie yra pasiskiepiję arba persirgę koronavirusu – tokiu atveju būtina turėti tai įrodančius dokumentus. Vakcinuotiems ir persirgusiems keliautojams taip pat nereikės atlikti tyrimo grįžtant atgal į Lietuvą.

Vykstantiems į Malagą būtinai rekomenduojama įsigyti medicininių išlaidų draudimą, dengiantį ir pavojingų ligų, įskaitant sukeltas SARS virusų, gydymo išlaidas. Andalūzijos provincija padengia COVID-19 medicinines ir apgyvendinimo išlaidas susirgimo atveju kelionės paketus įsigijusiems keleiviams (tik sergančiajam keleiviui), tačiau atgalinio bilieto kaštų nedengia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)