Salą sukūrė ir pagamino asociacija „Skudras Metropole“ kartu su dizaineriu Marciu Zieminiu iš dizaino agentūros „Don‘t Panic“. Šis sumanymas – projekto „Unaccustomed Accommodation“ dalis, kuris pradėtas įgyvendinti pernai su levituojančiu veidrodiniu namu virš Amatos upės Gaujos nacionaliniame parke, laimėjusiu keletą prizų prestižiniuose tarptautiniuose konkursuose.

Lygiai prieš metus atvertas unikalus statinys iš veidrodžių, kuriuose atsispindi aplinkinė gamta pranoko autorių lūkesčius. Jo autoriai tikina, kad toks namas – vienintelis pasaulyje, tad norinčiųjų apsilankyti yra daugiau nei jie gali priimti. Daugiausiai vienu metu jame gali nakvoti 4 žmonės, o nakties kaina prasideda nuo 160 Eur. Ir nors kaina nėra maža, norinčiųjų apsistoti netrūksta. Šią vasarą laisvų vietų jau nebėra. Toks pasisekimas jo kūrėjus įkvėpė dar vienam projektui – plaukiojančiai salai.

Kaip teigia idėjos sumanytojai ir įgyvendintojai, plaukiojančios salos, kuri yra minimalistinio dizaino, projektas buvo sukurtas nuo nulio. Joje pastatytas namelis su klasikiniu smailiašelmeniu stogu – šis elementas būdingas Latvijos architektūrai. Kiekviena detalė apgalvota, siekiant sukurti jaukią aplinką, kurioje žmonės pajustų ryšį su sala ir su gamta.

„Atsidėję, kruopščiai rinkome vietą salai. Apžiūrėjome apie 20 ežerų Kurše, o iš jų išrinkome fantastinį Mordangos ežerą; pajutome išskirtinę jo energiją ir buvome apžavėti jo grožio. Tikimės sulaukti lankytojų ne tik iš Latvijos, bet ir iš užsienio. Viliamės, kad pasiūlysime žmonėms naują potyrį laisvalaikiui, tokį, kuris demonstruoja pagarbų gamtos ir žmonių santykį. Unikalus dizainas ir inovatyvios idėjos turėtų nustebinti ir įkvėpti mūsų svečius“, – atidarymo dieną teigė kūrėjai.

Šis projektas taip pat sužavėjo išskirtinių nakvynės vietų ieškančius poilsiautojus, visos šio sezono vietos išgraibstytos per kelias savaites. Projekto sumanytojai teigia, kad vasara per trumpa, jog suspėtų visus priimti. Šiuo metu galima rezervuoti vietą tik dieną vykstančiam išskirtiniu būdu išvirtos kavos gėrimo ritualui, kurio kaina asmeniui – 42 eurai.

Žmogaus rankomis sukurtai salai naudojama saulės energija – jos pakanka apšvietimui ir visoms reikiamoms funkcijomis užtikrinti.

Plaukiojanti sala Mordangos ežere veiks iki rugsėjo 15 d., iki to laiko ją bus galima aplankyti kiekvieną dieną. Vienu metu saloje gali būti keturi asmenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)