Daugelio dovanotojų iš Čekijos ir užsienio dėka kolekcija tebedidėja ir šiuo metu joje yra apie 2800 eksponatų. Muziejuje galite pamatyti visų formų ir dydžių druskines iš keramikos, porceliano, plastiko, stiklo ir medžio. Įdomus eksponatas yra didžiausia druskinė pasaulyje, kurios aukštis viršija 120 cm ir kurioje telpa iki 40 kg druskos.

Nepaprastą kolekciją rasite naujame turizmo informacijos pastate „Pod Velvarskou branou“. Lankytojai gali perskaityti svečių knygą, kurioje aprašyta daugybė įdomių istorijų apie druskines. Slanio miestą, taip pavadintą dėl sūraus šaltinio, juosia kalnai, laukai ir apynių plantacijos. Mieste yra keletas istorinių pastatų, pavyzdžiui miesto sienų griuvėsiai, renesanso stiliaus namai Masariko aikštėje, rotušė su 40 metrų bokštu, Šv. Gotardo bažnyčia, o taip pat Basųjų karmelitų vienuolynas su Šventosios Trejybės bažnyčia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)