Kaimo kūrėjas – Bekonsfildo gyventojas Rolandas Callinghamas. 19 a. trečią dešimtmetį jis pradėjo statyti šią miniatiūrinę gyvenvietę prie savo namų Bakingamšyre. Iš pradžių jis ketino papuošti šiuo kaimeliu savo sodą ir džiuginti kilmingus svečius – politikus, karališkosios šeimos atstovus, aristokratus ir kt. Tik po dešimties metų garsas apie miniatiūrinį kaimelį pasklido plačiau, apie jį ėmė rašyti spauda.

Miniatiūriniame kraštovaizdyje yra šeši kaimeliai. Visi jie – fantazijos vaisius, tiesa, dauguma namų tokie, kokie buvo statomi Anglijoje praėjusio amžiaus trečią dešimtmetį. Vėlesnės architektų, sodininkų ir meistrų kartos tobulino miniatiūrinį kaimelį – pastatė namų iš žalvario, akmens ir gipso.

Mažuose kaimeliuose gyvena mažyčiai žmogučiai – vos 10 cm ūgio. Jie užsiima įvairia veikla – kaimynai šnekučiuojasi sustoję gatvelėse, vaikai žaidžia turgaus aikštėje, dama valo langus ir t.t. Įamžinta ir komiškų gyvenimo scenų – dažytojas krenta nuo kopėčių, pora policininkų vejasi vagį, padavėjai nuo padėklo bekrentą bokalai.

Bekonscote yra ir nemažas geležinkelio maketas, jis – vienas didžiausių visoje Jungtinėje Karalystėje, maži traukiniai valdomi kompiuteriu. Kai kurie iš jų važinėja jau 50 metų, o per metus nuvažiuoja apie 3200 km.

Nuo pat pradžių visas pelnas, surenkamas už miniatiūrinio kaimo lankymą, skiriamas labdarai. Iki šiol Bekonscotą pamatė apie 14 mln. lankytojų, iš jų surinkta beveik 5 mln. svarų.

Bekonscotas įkvėpė ir daugiau kūrėjų, visame pasaulyje ėmė rastis miniatiūriniai miestai: Babakomas, Soutportas, Tucktonia, Madurodamas, Borton on de Voteris, Wimbornas, Didysis Jarmutas, Klonakiltis ir netgi Mini Europa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)