Šią naujieną paskelbė Kanarų vyriausybės prezidentas Viktoras Torresas, tačiau vėliau patikslino, jog turintieji neigiamus testo rezultatus atvykti galės ir karantinuotis nereikės.

Kanarų prezidentas praėjusią naktį pristatė priemonių paketą, kuris galios 14 dienų nuo šeštadienio, įskaitant tai, kad gyventojai galės patekti į salą kaip įprasta, o turistai turi rezervuoti nakvynę ir gauti neigiamą testo rezultatą atvykti į Tenerifę.

Anot kelionių organizatoriaus „Novaturo“ atstovų skrydžiai iš Vilniaus į Tenerifę šių metų gruodžio 19-30 dienomis vyks kaip suplanuota, kiti organizatoriai taip pat vykdys keliones į šią salą.

Kad kelionės į salą vyktų sklandžiai, keliautojoms reikia:

• Ne anksčiau nei 72 val. iki atvykimo į šalį yra atlikti COVID-19 tyrimą PGR metodu ir gauti neigiamą tyrimo rezultatą patvirtinantį sertifikatą. Sertifikatas privalo būti originalas, popierinės arba elektroninės formos ir tik anglų arba ispanų kalba. COVID-19 tyrimo metu reikia pateikti tą patį asmens dokumentą, kurį keliautojas naudoja pildydamas visuomenės sveikatos formą. Į kelionę taip pat būtina vykti su šiuo asmens dokumentu.
• Turėti užsakytos nakvynės saloje rezervacijos patvirtinimą. Rekomenduojama patvirtinimą atsispausdinti prieš įvykstant.
• Per paskutines 48 val. iki atvykimo į šalį užpildyti visuomenės sveikatos formą. Formą pasirinktinai galima pildyti vienam asmeniui arba keliems kartu keliaujantiems asmenims.
• Iš anksto atsispausdinti ir užpildyti dvi deklaracijos formas, kurias reikės pateikti atvykus į oro uostą.

Siekiant užtikrinti saugumą, saloje šventiniu periodu (2020.12.23 – 2021.01.10) įvedami papildomi apribojimai:

• Didžiausias žmonių skaičius viename susibūrime – 6 asmenys (vaikai iki 6 metų į šį skaičių nėra įtraukiami). Švenčių metu – gruodžio 24, 25, ir 31 bei sausio 1 ir 6 dienomis – taikoma išimtis ir viename šeimos ar giminaičių susibūrime gali dalyvauti iki 10 asmenų (vaikai iki 6 metų į šį skaičių nėra įtraukiami).
• Šventiniu periodu ribojamas žmonių judėjimas nuo 01:00 iki 06:00.
• Maitinimo įstaigos galės veikti iki 00:00 val.
• Šventiniu periodu maitinimo įstaigose prie vieno staliuko negalės sėdėti daugiau nei 6 asmenys. Tarp atskirų staliukų, turės būti išlaikytas 2 metrų atstumas.
• Veido kaukę privaloma dėvėti visose viešose erdvėse.
• Masiniai renginiai – festivaliai, šokiai po atviru dangumi, paradai, renginiai, kurių metu negalima tinkamai kontroliuoti dalyvių skaičiaus, negali būti rengiami.
V. Torresas sakė, kad Tenerifė turėjo imtis išskirtinių priemonių mėgindama sustabdyti COVID-19plitimą. Paskutines dvi savaites atvejų kiekis smarkiai augo ir sala užsidegė raudona spalva. Rugsėjį buvo 90 atvejų per dieną, spalį – 125 atvejai, lapkritį – iki 180 atvejų, o gruodį dienos vidurkis per tris dienas pasiekė 256 atvejus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)