Taip, taip, Graikiją – nuo liepos pradžios į šią saulėtąją šalį iš Vilniaus oro uosto kone kasdien kyla pilnutėliai lėktuvai. Viena šią vasarą pirmųjų ir populiariausių krypčių – Kreta. Jau įprasta, kad vasaros įkarštyje šią salą užplūsta milijonai turistų iš viso pasaulio, tačiau – tik ne šiemet, kai dar tik iš nedaugelio valstybių į Kretą yra įleidžiami poilsiautojai. Tad dabar yra galimybė šią nuostabaus grožio salą pamatyti tokią, kokia ji yra iš tikrųjų – ne tik nereikės kartu su kitais poilsiautojais grūstis spūstyse, bet ir turėsite galimybę artimiau pabendrauti su turistų išsiilgusiais vietiniais gyventojais. O ir kelionių kainos gerokai mažesnės nei ankstesniais metais.

Jau penktą kartą Kretoje atostogavusi ir ką tik į Lietuvą grįžusi televizijos laidų ir renginių vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė prisipažino, kad keliaudama su vaikais sutikdavo vos vieną kitą turistą ir kartais atrodė, jog „lyg būtume „Mamma Mia“ filme“.

„Man buvo labai didelis skirtumas išvykus iš Vilniaus, kuris, ko gero, nemeluosiu, jau švenčia, žmonės yra užplūdę gatves, apie socialinę distanciją jau senų seniausiai yra pamiršta, o čia atvykę labai stipriai pajutome, kaip bandoma apsisaugoti – visų prašoma kuo toliau nuo kitų atsisėsti, viešbučių ir restoranų darbuotojai nuolat nešioja apsaugos priemones, visur padėtos dezinfekcijos priemonės, – net pasirodė, jog Kretoje yra saugiau nei Vilniuje“, – sakė ji.

I. Kavaliauskaitė-Morkūnienė neslėpė, kad atostogoms Kretą pasirinko ne tik dėl netolimo skrydžio, puikaus oro ir jūros, bet ir dėl to, jog šioje saloje buvo nustatyti vos keli koronaviruso susirgimo atvejai: „Atrodė, kad tai saugi vieta“.

Jokios grėsmės užsikrėsti koronavirusu nepajuto ir kartu su drauge visą salą išnarstęs kaunietis Juozas: „Čia tikrai nuostabi sala, į ją atvykome pirmą kartą, bet jau dabar žinome, jog tikrai ne paskutinį kartą.“

Su kokiais iššūkiais susiduria ir kokius nuotykius patiria į poilsines keliones vykstantys lietuviai, ką galima nuveikti Kretoje ir kokių lauktuvių iš jos parsivežti savo draugams ar namiškiams, kodėl daugelis poilsiautojų čia jaučiasi lyg būtų atvykę pas svetingus giminaičius, žiūrėkite vaizdo įraše.

Šios kelionės išlaidas žurnalistams padengė kelionių organizatorius „Novaturas“, tačiau reportažo turinys nebuvo derintas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)