Jūrmala, Latvija

Jūrmala – vienintelis oficialus Latvijos kurortas, kurio lietuviams pristatinėti nereikia, tačiau galbūt dar ne vis čia spėjo apsilankyti. Jūrmalos kurortas gerai žinomas savo turtais – kintančiu klimatu, jūra, gaiviu oru, gydomaisiais dumblais ir mineraliniais vandenimis. 26 km ilgio smėlio paplūdimys, pritaikytas kiekvienam, taip pat ir ypatingų poreikių turintiems asmenims.

Ką veikti:

  • Aplankyti Didžiąją Kemerių pelkę. Tai populiariausias lankytinas objektas, kur galima pamatyti pelkę ir jos gyventojus. Liepteliu galima patekti į samanų, pelkės pušelių, akivarų, tamsių ežerėlių ir gailių kvapų karalystę.
  • Subjurus orams nuvykti į E. Racenės maudymosi įstaigą, kurioje kiekvieną dieną visus metus siūlomos įvairios vonios: šilto jūros vandens, angliarūgštės, deguonies ir spyglių ekstrakto vonios.

Liepoja, Latvija

Liepoja – vienas iš arčiausiai Lietuvos esančių Latvijos pajūrio kurortų su plačiais balto smėlio paplūdimiais. Liepoja taip pat žinoma kaip vėjų miestas. Virš jūros bangų pučiantis vėjas pasiekia uostą, modernios architektūros ir istorinius statinius bei siaučia visoje Latvijoje.

Ką veikti:

Venstpilis, Latvija

Jis yra įsikūręs vakariniame Kuržemės regione, Baltijos jūros pakrantėje, o per miestą teka upė Venta, nuo kurios ir kilo miesto pavadinimas. Miesto sritis apima senamiestį, miškų žemumas, paplūdimius, kuriose iškeltos mėlynosios vėliavos, simbolizuojančios švarią aplinką ir gerą vandens kokybę.

Ką veikti:

Paviluostas, Latvija

Ar Jums yra tekę eiti gatve ir staiga atsidurti prie pačios jūros kranto? Jei ne, tada važiuokite i Paviluostą ar Kablio ragą, kaip jis kažkada vadintas. Sakoma, kad čia yra daugiausia saulėtų dienų metuose. Nedidelis, ramus ir pušynų apsuptas Paviluostos miestelis puikiai tinka norintiems pabėgti nuo miesto šurmulio ir paskanauti tradicinių Kuršo regiono valgių. Tikri gurmanai šioje vietovėje taip pat gali išmėginti kaimiškos duonos kepimą ar žuvies rūkymą.

Ką veikti:

Pajūrio kaimeliai nuo Bigaunciems iki Engurės, Latvija

Ieškantiems ramių atostogų autentiškoje žvejų vietovėje verta apsistoti viename iš mažų kaimelių tarp Bigaunciems ir Engurės. Jauki ir atpalaiduojanti atmosfera, nuostabūs vaizdai ir geras viešnagės vietų pasirinkimas vilioja poras, šeimas ir pavienius keliautojus, norinčius pasimėgauti gamtos grožiu.

Ką veikti:

Saulkrastai, Latvija

Saulkrastuose tikrai pavyks atrasti tikrąjį Vidžemės pajūrio žavesį. Pasivaikščiojimams ir pasivažinėjimui dviračiu puikiai tinka Baltosios kopos, kurios siekia 17 metrų aukštį ir yra vienos gražiausių Latvijoje.

Ką veikti:

Pernu, Estija

Bene žymiausias Estijos kurortas Pernu yra įsikūręs vakarinėje šios šalies pakrantėje. Čia vasarotojus pasitinka platus smėlio paplūdimys, spa viešbučiai, o vakariniams pasivaikščiojimams kviečia ne tik pajūris, bet ir istorinis senamiestis, kuriame apstu architektūros paminklų. Pernu gali drąsiai rinktis ir tie, kurie mėgsta atostogauti aktyviai.

Ką veikti:

  • Greta įsikūręs Valgeranna ir Lustipark pramogų parkai, taip pat žaliuoja White Beach Golf golfo laukai.
  • Pernu uoste baltuoja jachtų burės, kviečiančios paplaukioti po įlanką ar aplankyti netoliese esančias salas.

Muhu, Estija

Daugeliui lietuvaičių puikiai pažįstama didžiausia Estijoje Saremos sala, tačiau mažai kam girdėta artima jos kaimynė Muhu sala.

Vaizdingoji Muhu – trečia pagal dydį Estijos sala, kurioje mėgsta atostogauti patys estai. Žavinga tradicinė kultūra, idiliški žvejų kaimeliai, išskirtinis maistas, nuostabi gamta bei netolimas kelias iki Estijos SPA rojaus – Saremos salos – tai tik kelios priežastys, dėl kurių verta aplankyti Muhu. Galima apsistoti kadagių bei ošiančios jūros apsuptuose jaukiuose būstuose arba ant jūros kranto esančiame Padastės dvare. Šiandien jame įsikūręs prabangus viešbutis ir SPA centras, įrengti apartamentai, kuriuose galima įgyvendinti savo bajoriškas fantazijas.

Ką pamatyti:

  • Koguvos žvejų kaimą, kur įsikūręs Muhu etnografinis muziejus po atviru dangumi. Tai geriausiai išsilaikęs XIX a. Estijos kaimelis.
  • Muhu salos sostinę Livą, kurioje ant pagoniškos šventyklos liekanų stovi Šv. Kotrynos bažnyčia.
  • Saloje yra įsikūrusi ir stručių ferma, kurioje galima išvysti net tris neskraidančių paukščių rūšis – stručius, nandu ir emu.

Haapsalu, Estija

Senovinis Haapsalu miestas, įkurtas dar 13 amžiuje, šiandien yra populiarus kurortas Estijos vakarinėje pakrantėje. Jau 18 a. jį pamėgo carinės Rusijos aristokratai. Haapsalu jūra supa iš trijų pusių, senamiestį puošia mediniai namai, o šalia stūkso 13 a. vyskupų pilis, viena geriausiai išlikusių viduramžių pilių šalyje.

Ką veikti:

Kesmu, Estija

Šiaurinėje Estijos pakrantėje įsikūrusį ramų Kesmu kaimelį supa laukine gamta žavintis nacionalinis parkas, kuriame yra net vilkų ir meškų. Natūraliu gamtos grožiu pasižymintis Kesmu garsus tuo, kad ilgą laiką jame atostogauti vykdavo žymiausi Estijos kompozitoriai, o nuo XVI a. veikianti laivų kapitonų mokykla ir čia vykdoma laivų statyba išpuoselėjo išskirtines ir unikalias jūrininkystės tradicijas, kurias galima geriau pažinti apsilankius jūrų muziejuje ar plaukiant vikingų laikų laivo kopija.

Ką pamatyti:

Noarotsis, Estija

Nesvarbu, ar ieškote ramaus kampelio atostogoms, ar norite išmokti plaukti burlentėmis, ar gauti adrenalino dozę, vakarinėje Estijos pakrantėje įsikūrusiame Naorotsyje galėsite išbandyti įvairius užsiėmimus. Noarotsi pusiasalis lankytojų pamėgtas dėl savo nuostabių smėlio paplūdimių, pušynų miško ir yra laikomas viena geriausių paukščių stebėjimo vietų Estijoje.

Smėlis ir pušynai sukuria atpalaiduojančią atmosferą, o liepos mėnesį Elbiku kaimelyje vykstantis burlenčių sporto festivalis sutraukia ne tik jo entuziastus, bet ir norinčius pirmąkart išmėginti šį vandens sportą.

Ką veikti:

Narva Jeesū, Estija

XIX a. Narva Jeesū pamėgo Rusijos aukštuomenė, todėl dažnai vykdavo atostogauti į šią Estijos Rivjera vadinamą vietovę, kuri šiandien yra ir vienas seniausių bei mėgstamiausių pajūrio kurortų šalyje. Garsus pajūrio kurortas, įsikūręs prie Suomijos įlankos ir Narvos upės žiočių.
Laisvalaikiu čia galima mėgautis gausybe SPA procedūrų, apžiūrėti etnografijos muziejaus ekspoziciją.

Ką veikti:



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (301)