Regiono vyriausybė skirs 50 mln. eurų iš iždo padengti minėtoms priemonėms. Dėl koronaviruso kovą ir balandį Sicilija patyrė apie milijardą eurų nuostolio, taigi dabar ieškoma būdų, kaip bent kiek atsigriebti.

Kvitų kelionėms su šiomis nuolaidomis rasite Sicilijos turizmo interneto svetainėje.

13 proc. Italijos BVP sudaro pajamos iš turizmo, taigi norima kuo skubiau atgaivinti šį sektorių, gegužės 4 d. pasibaigus karantinui.

Taip pat svarstoma, kokiais būdais užtikrinti atstumą tarp žmonių paplūdimiuose, rašo „The Times“.

Italija, Ispanija ir dar kelios Europos valstybės ketina įvesti socialinio atstumo laikymosi paplūdimiuose reikalavimą.

Balearų salų restoranų asociacija „Restauracion Mallorca“ pateikė sumanymą, kaip užtikrinti socialinį atstumą ir pagaliau atidaryti restoranus ir barus. Veikiausiai kitos įstaigos įves panašius metodus, kai bus atšauktas karantinas, rašo „Express“.

Italijos vyriausybės ir profesinių sąjungų susitikime ministras pirmininkas Giuseppe Conte teigė: „Socialinės distancijos priemonių persvarstymas nereiškia, kad visi [apribojimai] panaikinami, kita vertus, negalime amžinai uždaryti žmonių namuose.“

Italijoje svarstoma galimybė nuo gegužės 4 d. atidaryti restoranus, kurie gamintų vien tik maistą išsinešimui. Nuo tos dienos bus leista veikti ir gamybos bei statybų sektoriams. Tikėtina, kad dar po savaitės bus atidarytos mažmeninės prekybos parduotuvės, o nuo gegužės 18 d. bus visiškai atidaryti restoranai, skelbia „Mirror“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)