Pasak Orijaus, skanios pavalgymo pertraukėlės Kijeve – būtina atrakcija jūsų skrandžiui. Tie, kas čia keliauja ne pirmą kartą dažnai vien tik tai ir daro: valgo-geria, geria-valgo. O tada grįžta namo su papildomais penkiais kilogramais.

„Kai vykstate į Kijevą, 3 dienas prieš kelionę badaukite ir nieko nevalgykite, nes šitame mieste vienas smagiausių dalykų – išbandyti daugybę restoranų. Man patinka, kad Ukrainoje mes, lietuviai, galime sau leisti daugiau, nei vakarų Europos miestuose. Todėl siūlau stipriai savęs nevaržyti ir pasinaudoti tuo – eikite į pačius geriausius restoranus“, – pataria Orijus.

Vienas įdomiausių ir populiariausių ukrainietiškų restoranų Kijeve yra „Kanapa“. Šitame restorane visas ukrainietiškas maistas yra ruošiamas originaliai, išskirtiniais būdais. Pavyzdžiui, barščiai čia pateikiami kopūste. Šioje maitinimo įstaigoje viskas čia ruošiama tik iš tų produktų, kurie auga Ukrainoje. Net yra pakabintas žemėlapis, kas iš kur atvažiavo.

„Čia labai populiari vieta, ir jeigu ateisite savaitgalį, be rezervacijos staliuko negausite, darbo dienomis nuo 8 val. vakaro, čia irgi neįmanoma gauti staliuko. Tik per pietus būna vietų laisvų. Daug kas man sakė, kad čia skaniausi barščiai, kuriuos teko ragauti. Tai yra barščiai kopūste. Sriuba patiekiama apkeptame kopūste, šalia padedamos tradicinės ukrainietiškos bandelės.“

Prieš leidžiantis į naktinį Kijevo gyvenimą, be abejo, reikia skaniai pavakarieniauti. Restoraną „Nuostabių žmonių gyvenimas“ labai mėgsta patys Kijevo gyventojai, jį labai pamėgo ir lietuviai. Padavėjai netgi moka kai kuriuos žodžius lietuviškai pasakyti. Tai vienas madingiausių, patraukliausių ir stilingiausių restoranų Kijeve.



„Lašišos tartaras čia patiekiamas ant ryžių ir jo kaina yra 9 eurai. Vietnamietiškos bandelės su jautiena, čili, laimu ir daug daržovių irgi kainuoja 9 eurus. Peruietiškas patiekalas – krevečių seviča – kainuoja 7 eurus. Populiariausias dalykas, dėl kurio žmonės čia ateina, tai yra sekmadienio, šeštadienio pusryčiai. Tačiau atėję sekmadienį ryte, jūs pamatysite gatvėje stoviniuojančių eilutę žmonių, kurie laukia staliuko. Vakarais čia viskas tampa panašiau į naktinį bariuką, kur visi geria kokteilius, valgo užkandžius, ir linksminasi“, – laidoje „Orijaus kelionės“ pasakoja žurnalistas.

Dar viena vieta, kurioje Orijus siūlau vakarieniauti vadinasi Liubimy Diadia – lietuviškai Mylimas Dėdė. Šiame madingame restorane jautiesi, tarsi užsukęs į svečius pas nuostabų ir svetingą giminaitį, kurio namuose visada labai skanūs valgiai.

Barų Kijeve jeigu ne tūkstančiai, tai šimtai. Tarpusavyje jie labai stipriai konkuruoja, o kadangi kainos visur panašios – lankytojus vilioja teminiais meniu, visokiomis šou programomis arba ypatingais interjerais.

Laidoje „Orijaus kelionės“ Orijus parodė, kuo garsėja baras „Palata numeris šeši“. Tai ypatinga jų atrakcija, kurią labai pamėgo turistai iš Lietuvos. Juos čia galima sutikti kiekvieną vakarą.

Visą reportažą apie linksmybes Kijeve žiūrėkite laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)