Kur pavalgyti?

Savo apsilankymą pradėkite nuo „Apsara Riga Tea“ (dar žinoma kaip „Apsara Zen“). Užėjus į vidų trumpam nusikelsite į Aziją. Šioje vietoje viskas autentiška ir tai netruksite pajusti. Gėrimui ir užkandžiui pakanka 5 eurų. O po to belieka atsipalaiduoti ant patogiai išdėliotų pagalvėlių ir pamedituoti tiesiog žiūrint į Pilsētas Kanāls. Vegetarus ir veganus kviečia hipsterių pamėgta kavinė „The Beginnings“. Taip pat čia yra patiekalų su jūros gėrybėmis, kurie stebina skonių derme ir šviežumu.

Jei visgi ieškote patikrinto sprendimo, pavyzdžiui, mėsainių, vietiniai rekomenduoja „Street burgers“. Meniu sudarytas iš kelių pasirinkimo variantų, viskas greitai ir gardžiai patiekama, tad idealus variantas skubančiam turistui. O jei visgi norite išbandyti tradicinio latviško maisto (kuris neypatingai skiriasi nuo lietuviško), užsukite į siauriausią ir trumpiausią gatvę Rygoje – Rozena Iela. Joje atrasite tradicinių Latvijos patiekalų restoraną „Rozengrals“. Čia jau gali tekti kiek plačiau atverti piniginę, bet juk kaip neišbandyti bent duonos sriubos, kopūstienės, putros ar kmynų sūrio, kuris laikomas nacionaliniu gardumynu?

Saldumynų mėgėjams taip pat netrūksta įvairovės. „Arbooz Cafe“ atrasite gardžius keksiukus, „Raunas Darzs“ panirsite į eklerų pasaulį, o keliauti toliau įkvėps gardi kava „Rocket bean roastery“.

Na, o jei mėgstate dabar populiarų maisto halių konceptą, nulėkite į centrinį maisto turgų, kuris įsikūręs prie pat autobusų stoties. Dabar po jo stogu įsikūrė ne viena maitinimosi įstaiga, tad galėsite paskanauti gardžių vėlyvųjų pusryčių ar pietų bei kartu ką nors įsimesti ir į lauktuvių krepšelį. Taip pat čia nuolat vyksta įvairios degustacijos, maisto pristatymai (detalesnį renginių tvarkaraštį rasite ČIA).

Ką pamatyti?

„Būtinai skirkite laiko Latvijos mokslų akademijos apžvalgos aikštelei, esančiai 65 metrų aukštyje. Ją vertą aplankyti tik atvykus, nes ji yra prie pat autobusų stoties. Tad kelios minutės pėsčiomis ir atsivers žavinga Rygos panorama.

Nenuginčijamas aikštelės privalumas – tai darbo laikas. Joje galite apsilankyti nuo devynių ryto iki dešimtos valandos vakaro. Tikrai verta pasiimti kavos puodelį ir už pakilimą sumokėjus 5 eurus skirti keletą akimirkų tiesiog sau“, – kaip pradėti išvyką Rygoje rekomenduoja tarptautinių kelionių autobusu organizatoriaus „Eurolines“ vadovas E. Pavlovas.

Jeigu jau kalbame apie Rygą iš paukščio skrydžio, tai vienareikšmiai labiausiai šio titulo nusipelnė radijo ir televizijos bokštas, kuris suteikia galimybę pakilti net į 97 m aukštyje esančią apžvalgos aikštelę. Iš čia galima išvysti ne tik senamiestį ar naujamiestį, bet ir Rygos įlanką. Kaina – apie 4 eurus.



Verta apsilankyti ir Okupacijos muziejuje, Kačių name, Juodgalvių name, nusifotografuoti prie Brėmeno muzikantų skulptūros, o lauktuvių visuomet atrasite „Laimos“ šokolado kambaryje.
Ir, jei pajusite, kad mieste gatvės ima kartotis, o jums dar norisi naujų patirčių, šokite į traukinį, kuris nekainuos ir kelių eurų, ir paklaidžiokite po Jūrmalą. Juk jūros niekuomet nebūna gana! 



Kur apsistoti?

„Radisson Old Town Hotel Riga“ – šis viešbutis yra pačiame Rygos senamiesčio centre. Nereikia bijoti šio prekės ženklo kainų – jos tikrai racionalios, be to, įskaičiuoti pusryčiai, kuriuos paruoš pagal jūsų poreikį, o tai jau sutaupys dalį laiko ir suteiks energijos. Juk išsiruošus į trumpą išvyką, visuomet verta save palepinti!

Kitas legendomis apipintas viešbutis „Sherlock Art Hotel Riga“. Jau pavadinimas išduoda, kad čia laukia ypatinga atmosfera. O, jei visgi vietai neteikiate reikšmės ir norite išleisti kuo mažiau, rinkitės „Doma Hostel“. Itin mažos kainos, įsikūręs Rygos senamiesčio širdyje – tinkamiausias variantas, jei laiką Rygoje planuojate praleisti ypač aktyviai.

„Žiemos metu taip pat visuomet gera paklaidžioti po Taliną, Varšuvą ar Gdanską. Daugybė įdomių muziejų, ekskursijų, kavinių leidžia kitu kampu pažvelgti į žiemos išvykas. Be to, kelionės komfortiškais autobusais neprailgsta dėl wi-fi ryšio, kuris suteikia galimybę kelionės laiką praleisti produktyviai ar nuotaikingai“, – patarimais dalijasi E. Pavlovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)