Maždaug už 50 kilometrų į pietvakarius nuo Varšuvos įsikūrusiame vandens parke veiks 18 plaukimo baseinų (bendras jų plotas – 3,5 tūkst. kvadratinių metrų), 32 vandens čiuožyklos (bendras ilgis – 3,2 kilometro), įskaitant ir ilgiausią Europoje 320 metrų ilgio nusileidimo taką. Lankytojai galės pailsėti 40 tūkst. kvadratinių metrų ploto „atogrąžų“ parke, apsodintame atvežtinėmis palmėmis.

Vandens parko statyba yra pirmasis platesnės apimties projekto „Park of Poland“ etapas. Ateityje numatoma įrengti teminių parkų, viešbučių, prekybos centrų ir konferencijų salių. Statybos vykdytojai, įmonės „Global City Holdings“ ir „Wund Group“, tvirtina, kad užbaigtas parkas, užimsiantis įspūdingą 80 hektarų plotą, aplenks milžinišką vandens pramogų kompleksą Vokietijoje.

Komplekso svetainėje www.parkofpoland.com jau galima įsigyti bilietus. Kainos prasideda nuo 9 Eur vaikams ir 14 Eur suaugusiesiems, ir priklausys nuo savaitės dienos, kuriomis zonomis norima naudotis, kiek laiko.

Į komplekse įveistą parką iš Malaizijos, Floridos ir Kosta Rikos buvo atgabenta šimtai tikrų palmių ir kitų augalų. 2019 metais Lenkijos dienraštis „Gazeta Wyborcza“ informavo, kad vandens parko statybai jau sunaudota 37 tūkst. kubinių metrų betono (tai yra daugiau nei prireikė statant vieną iškiliausių Varšuvos objektų – Kultūros ir mokslo rūmus) ir 5 tūkst. tonų plieno (tai yra pusė Eifelio bokšto svorio). Bendra investuotų pinigų suma, kaip pranešama, siekia maždaug 150 mln. eurų.

Artėjant prie statybų finišo ir rengiantis parko atidarymui, samdomas personalas, kuriam, anot reklaminių skalbimų, bus patikėtas tiesiog svajonių darbas. Jau pavyko rasti maždaug 90 proc. iš numatytų 430 darbuotojų. Jų paieškos, kaip skelbiama „Business Insider Polska“, tęsis iki sausio pabaigos.

Kalbėdama su interneto svetainė „Onet“, žmogiškųjų išteklių skyriaus vadovė Malgorzata Karwacka patikino, kad darbuotojams bus suteikta įvairių priedų, ir nemokamas lankymasis parke tikrai nėra vienintelis paskatinimas. „Panašios vietos neteko matyti visoje Lenkijoje, – sakė M. Karwacka. – Įsivaizduokite galimybę dirbti palmių paunksmėje, kur ištisus metus tęsiasi vasara!“

Potencialių lankytojų komentarai, palikti prie „Park of Poland“ vaizdo įrašų kanale „YouTube“ ir žinučių socialiniuose tinkluose, verčia manyti, kad susidomėjimas būsimu kompleksu yra didžiulis. Visgi kai kurie komentatoriai nusiteikę skeptiškai: jie mano kad dėl aukštų kainų daugelis parko lankytojų bus užsieniečiai, o ne vietos gyventojai.

Vandens parko statybos darbai buvo pradėti 2017 metų gegužę. Jį buvo ketinta atidaryti 2019 metų pabaigoje, tačiau lapkričio mėnesį „Park of Poland“ generalinis direktorius Idanas Greidingeris portalui Gazeta.pl pasakė, kad dėl nenumatytų aplinkybių planus teko pakoreguoti ir darbų vykdymo terminą atidėti. Dabar žinoma, kad parkas duris atvers 2020 metų vasario 20 d..

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)