Pastato aukštis, matuojant iki antenos galiuko virš stogo, yra 80 m. Pastato statybos darbai buvo baigti 1983 m., ir visą šį laiką jame įsikūręs Slovakijos nacionalinis visuomeninis radijas „Slovenský rozhlas“ arba Slovakijos radijas.

Slovakijos radijo pastatą suprojektavo Štefanas Svetko, Štefanas Ďurkovič ir Barnabášas Kisslingas.

Statybos darbai prasidėjo 1967 metais ir užtruko 16 metų. Pastate įrengti erdvūs kabinetai, didelė koncertų salė su daugiau nei penkiais šimtais sėdimų vietų, ir įrašų studija su visa reikalinga įranga. Čia taip pat yra didžiausi vargonai Centrinėje Europoje, turintys 6300 vamzdžių.

Radijo pastatas buvo planuotas kaip pastatų grupės dalis – planuota, kad dideli visuomeninės paskirties pastatai stovės žaliojoje juostoje prie žiedinio bulvaro.

Ši koncepcija nebuvo iki galo įgyvendinta – tebuvo pastatyti keli jos fragmentai, tarp jų – Slovakijos radijo pastatas.

Nors apverstos piramidės forma architektūroje gana retas reiškinys, tačiau jis nėra unikalus. Panašių pastatų galima rasti Australijoje, Kalifornijoje, Saudo Arabijoje, Vietname ir kitur. Vis dėlto, turistus tokie pastatai labai domina ir jie noriai keliauja prie jų fotografuotis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)