Miestas ir istorija

Atvykus į Reikjaviką, pats miestas jau turės ką pasiūlyti net ir išrankiausiems keliautojams. Su šalies istorija iš arti galėsite susipažinti Nacionaliniame Islandijos muziejuje, o meno gerbėjų netoliese lauks ir Nacionalinė Islandijos galerija.

Šiuos du muziejus skiria įspūdingas parkas, supantis Tiornino ežerą, o tarp jo medžių sutiksite daugybę įvairiausių paukščių. Su vikingų kultūra iš labai arti galėsite susipažinti vikingų gyvenvietės ekspozicijoje.

Šis muziejus, pastatytas aplink X amžiaus namo liekanas, praves per vikingų laikų šalies ir miesto istoriją, o interaktyvūs eksponatai leis pažinti ir paliesti istoriją. Aštresnių pojūčių mėgėjams siūlome aplankyti pasaulyje išpopuliarėjusį žinduolių falų muziejų ir susipažinti su pasaulio biologija.

Daug puikių kavinių ir restoranų numalšins net labiausiai išalkusius ir ištroškusius, o prieš miegą siūlome apsilankyti atvirų durų, visus metus šildomą terminį Laugardalslaug baseiną. Labiausiai laukiantys nuotykių galės gerai išsimiegoti prieš didžiąją išvyką.

Trys nacionaliniai parkai

Šios kelionės Islandijoje metu siūlome aplankyti 3 nacionalinius parkus, kuriuos pasiekti tikrai reikės automobilio. Pirmasis ir arčiausiai – už 3 valandų kelio – nuo Reikjaviko esantis Snaefellsjokul nacionalinis parkas. Čia Jus sutiks nežemiški vaizdai. Snieguotos kalnų viršūnės leisis žemyn iki žalių, akmenuotų pievų, kurios toliau žemės iki taps juodo smėlio pakrantėmis. 

Tamsaus Atlanto vandenyno vėjas talžys plaukus, o švyturio šviesa vilios net ir tamsiausią naktį. Turėsite galimybę apžiūrėti ir urvus bei užkopti kalnais, tad laukia pilna diena žygiavimo ir nuotykių.


Antrą nuotykių dieną Jūsų jau lauks tolimesnis, bet daug paslaptingesnis ir gerokai daugiau ištvermės reikalaujantis Hornstrandir gamtos rezervatas. Per 5 valandų žygį šiame rezervate pamatysite žmogaus nepaliestą gamtos kraštovaizdį, upes, jų slenksčius ir fjordus. Tai daugelio dar neatrastas kampelis, itin nutolęs nuo bet kokios civilizacijos. Tačiau jei geidžiate pamatyti laukinę, nepaliestą gamtą, ją patirti ir paliesti – tai yra vieta būtent jums. Priimkite šį iššūkį!

Na o trečiasis, paskutinis, bet turbūt pats įspūdingiausias nacionalinis parkas Vatnajokull. 14 tūkstančių kvadratinių kilometrų nacionalinis parkas talpina daug žygių takų, stovyklaviečių ir, žinoma, – kvapą gniaužiančių kraštovaizdžių. Šis nacionalinis parkas garsėja savo ledynais, kurie driekiasi daugelį kilometrų tarp kalnų. Ledynai – tai daugelį metų užšalęs vanduo, virtęs ledu, ir judantis itin lėtai, po truputį keičiant kraštovaizdį: ten, kur praeina ledynai, atsiranda kalnai, įspaudžiami kanjonai, sukuriamos upės vagos.

Vatnajokull nacionaliniame parke išvysite ledyną, kuris dar tik formuoja gamtą aplinkui. Taip pat turėsite unikalią progą apsilankyti ledo urvuose, pamatyti upes ir krioklius tarp juodų uolų ir patirti kitokią, šaltą, tamsią, bet savaip gražią ir nepakartojamą gamtą.

Mažiau reiškia daugiau

Islandija yra maža šalis. Čia gyvenantys žmonės yra kūrybingi, o jų šalis yra tikras įkvėpimo šaltinis. Keliaudami šioje šiaurinėje šalyje, patirkite jos gamtą ir grožį salos gyventojų akimis. Apsistokite mažuose miesteliuose pakeliui į žygius, pavyzdžiui, Holmavik miestelyje, kur galėsite išgirsti apie islandų raganavimo papročius ir pernakvoti jaukiame hostelyje pakeliui į Hornstrandir gamtos rezervatą.

O pakeliui į Vatnajokull nacionalinį parką siūlome apsistoti Skaftárhreppur miestelyje, kuriame ne tik rasite puikius svečių namus, bet ir turėsite progą aplankyti X amžiuje pastatyto airių vienuolių vienuolyno griuvėsius. Islandijoje kiekvienas miestelis turi trupinius įdomios istorijos, kurią vertą atrasti. Leiskitės į pasakų kelionę po šią nežemišką salą!

Daugiau skaitykite Ieskaukeliones.lt arba Facebook puslapyje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)