Apie kaimyninių šalių vandens parkus pranešime žiniasklaidai pasakoja patyręs keliautojas ir kelionių organizatoriaus autobusu „Eurolines“ vadovas Edmundas Pavlovas.

Talinas

„Atlantis H2O“ vandens parkas – išskirtinė vieta ne tik Estijoje, tačiau ir visame Baltijos regione. Čia galima patirti pramoginę-pažintinę kelionę po vandens ir gyvosios gamtos pasaulį. Išskirtinumas atsiskleidžia tuo, jog pramogos siejamos su edukacija. Lankytojai čia sutiks vandens mešką, pamatys, kokio iš tiesų dydžio yra mėlynasis banginis, supras Archimedo dėsnius ir išvys kaip veikia hidroelektrinė. „Čia išmoksite hidrologijos paslapčių, atrasite vandens gelmes ir patirsite, ką reiškia gyventi harmonijoje su gamta“, – pasakojo E. Pavlovas. Pažintis su vandens pasaulu vyksta keliaujant baseinais, vandens čiuožyklomis ir kitais smagiais, pramogoms ir edukacijai skirtais, įrenginiais.

Suvalkai

Suvalkai dažniausiai asocijuojasi su kelionėmis apsipirkti. Tačiau šiame pasienio miestelyje galima rasti ir vandens atrakcionų parką. Pramogų zonoje veikia įvairiausios čiuožyklos, skirtingo gylio baseinai, vyksta atrakcijos vaikams. Suaugusiems čia veiklos taip pat netrūksta – vandens parke įrengtas rekreacinis kompleksas, kuriame rasite saunas, šalto vandens baseinus, druskų kambarius, sūkurines vonias.

Gdanskas

„Atslenkant vėsesniems orams, vandens pramogos – vienas iš būdų išlaikyti vasarišką nuotaiką, o smagi išvyka į kaimyninę šalį bus smagus nuotykis tiek vaikams, tiek suaugusiems“, – įspūdžiais dalijosi E. Pavlovas, pristatydamas šalia Gdansko įsikūrusį Sopoto vandens pramogų parką. Čia galima rasti vandens sūkurį, vandens griovas bei čiuožyklas, visai dienai pakraunančias adrenalino. Šiame parke rasite netgi boulingo takelius, o pamaloninti gomuriui – čia pat veikia restoranas.

Varšuva

Varšuvoje įsikūręs vandens pramogų centras, kuriame galima rasti gausybę pramogų ir SPA malonumų. Saunos, garo kambariai, sniego būdelės, soliariumai ir daugybė čiuožyklų. „Kainos čia nedidelės. Smagiai praleisti laiką galima vos už 69–95 zlotus“, – pasakojo E. Pavlovas bei atkreipė dėmesį, jog apsilankyti kaimyninės šalies vandens parke galima ir leidžiantis į vienos dienos kelionę autobusu.

Lvovas

Vandens parkas „Plyazh“ (paplūdimys) – pirmasis vandens pramogų kompleksas vakarų Ukrainoje, kuriame sujungiamos pramogos, sportas ir sveikatingumo programa. „Įspūdį palieka ne tik jo dydis, bet ir veiklų gausa“, – pasakojo pašnekovas. Veikia 9 ekstremalios čiuožyklos, speciali zona vaikams. Čia besipliuškenančius vaikus užima profesionalūs animatoriai, o patyrę prižiūrėtojai ir instruktoriai užtikrina saugumą. Parkas aprūpintas naujausiomis vandens gryninimo technologijomis, visi įrengimai sertifikuoti. Čia veikia du barai, kuriuose galima atsigaivinti vitaminų kokteiliais ir ypatingais virtuvės šefo pasiūlymais.

„Į miestus, kuriuose įsikūrę vandens pramogų parkai, galite patogiai nuvykti iš Vilniaus bei Kauno su autobusais“, – pasakojimą užbaigė E. Pavlovas, primindamas, kad keliaujančioms šeimoms taikomos specialios šeimos bilieto nuolaidos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)