Nuvykti į Ukrainos miestus Lvovą ir Kijevą galimybės puikios, nes kelionė lėktuvu iš Vilniaus trunka tik 1 valandą, nereikalinga viza, o kainos už skrydį pirmyn ir atgal prasideda nuo maždaug 30 Eur. Iš anksto pasirūpinus skrydžių bilietais per pigių oro linijų puslapius „Wizzair“ ar „Ryanair“, belieka išsirinkti nakvynės vietą, kurių kainos taip pat labai palankios. Nedidelius apartamentus su vonios kambariu ir virtuvėle miesto centre galima rasti už 18 Eur dviem, tad asmeniui tai kainuotų tik 9 Eur.

Nors dažniausiai iš ir į oro uostą bei įvairius objektus nuvykti naudojamės viešuoju transportu, tačiau šioje kelionėje rinkomės taksi (Uber) paslaugas, nes iš oro uosto į centrą atstumas 7 km, ir kaina apie 3 EUR.

Ką pamatyti: Norint susipažinti su toliau nuo centro esančiais objektais ir nesugaišti tam daug laiko, rekomenduoju leistis į 2 valandų kelionę turistiniu autobusu, kuri suaugusiajam kainuoja 140 UAH (5 EUR) ir vaikui – 70 UAH (2,5 EUR). Išlipti iš autobuso kelionės metu nebus galima, tačiau per ausinukus išgirsite daug istorinių faktų, o per atvirą stogą ir langus pamatysite nemažai Lvovo miesto.

Susidarysite įspūdį ir į sudominusius objektus galėsite nuvykti atskirai. Ar tai būtų Aukštoji pilis (High Castle), istorinės miesto kapinės (Lychakiv Cemetery), alaus gamyklos muziejus ir pan. Kita galimybė pažinti miestą ir sužinoti jo istoriją, leistis į pasivaikščiojimą su nemokamais miesto gidais, kurie kiekvieną dieną 10:30 arba 11 valandą laukia turistų prie rotušės fontano (skirtingų kompanijų gidai laukia su skiriamuoju ženklu – skėčiais, vieni su baltais, kiti su geltonais).


Lvovas
Gidas per 2 valandas papasakoja ir parodo svarbius istorinius senamiesčio objektus. Daugiau informacijos apie įvairius turus galima rasti puslapyje: https://lvivbuddy.com/. Bevaikštinėjant mieste galima užlipti į Rotušės bokštą pasigrožėti senamiesčio panorama, apsilankyti Operos ir baleto teatre, surasti pamestų žaislų kiemelį, pasivaikščioti sendaikčių turguose ir pan.

Barai: Restoranų, kavinių ir barų mėgėjams Lvovas – nuostabi vieta! Pasirinkimas didelis ir įvairus, kainos ir kokybės santykis puikus, o kiekvienas restoranas daro labai didelį įspūdį, turi savo temą, idėją ir norisi juos visus aplankyti. Kelionės metu aplankėme bene 20 barų, į kai kuriuos užsukome pusryčiauti, vakarieniauti, pasiklausyti muzikos ar tiesiog apsidairyti ir išgerti kavos. Vien jų lankymas, kaip atskira kelionė. Tad apie barus papasakosiu plačiau.

36PO (Rynok Square 36): Restoranas įrengtas per 5 aukštus, kurių kiekvienas turi savo temą, pirmame ir antrame aukšte įrengtas didžiulis akvariumas, trečiame aukšte stovintis pianinas pats groja tūkstančius melodijų, ketvirtame aukšte erdvė pilna gėlių ir žalumos, o penktame – terasa su atsiveriančiu vaizdu į turgaus aikštę.

Lvovas

Kavos manufaktūra (Lviv Coffee Mining Manufacture): kavinė, kurioje nusileidus į rūsį, duodamas šalmas ir galima pasivaikščioti po ten esančią kavos kasyklą. Taip taip, šioje vietoje dalis turistų apsigauna ir pasimeta, ar kavos pupelės visgi auga ant medžių, ar yra kasamos va tokiose kasyklose?

Cat cafe (Степана Бандери, 47а): kavinukės interjeras paprastas ir šiek tiek nudėvėtas, foteliai apdraskyti, o ir ramiai pavalgyti neleis kavinėje gyvenančios 24 katės! Įvairių veislių, labai draugiškos, iškart einančios ant kelių, prašančios dėmesio ir bandančios nugvelbti mėsos gabalėlį iš jūsų lėkštės. Įdomi patirtis pavalgyti kačių apsuptyje ir ypatingą įspūdį vaikams paliekanti kavinė. Beje, tokia kavinė yra ir Vilniuje, Gedimino pr. Ten yra 14 kačių.

Pravda beer theatre (Rynok Square 32): Tai vienas populiariausių barų Lvovo centre, kuriame visada daug žmonių ir daug alaus. Kas vakarą nuo 19 valandos gyvai groja orkestras, smagi atmosfera, baras išdėstytas per tris aukštus, o iš kiekvieno aukšto balkono matosi centre grojantis orkestras.

Kriivka (Rynok Square 14): Ieškodama, kur pavakarieniauti, Google žemėlapyje radau būtent šį šalia esantį restoraną ir nusprendžiau nueiti. Nuvykus prie įėjimo, pasirodo taip lengvai vidun patekti negalima. Prieš mane, išėjus žmonėms, durys be rankenų užsivėrė ir man teko belstis. Duris atidarė ginkluotas vyras nekalbantis jokia kita kalba, tik ukrainiečių ir įleisti manęs neplanavo. Gerai, kad prisiminiau, jog domėdamasi apie Lvovą, internete buvau skaičiusi, kad apsilankant kažkuriame restorane reikia slaptažodžio ir jį atsiminiau reikiamu momentu, taigi, pasakius „Slava Ukraine“, ginkluotas vyras nušvito ir mus įleido.

Drunk cherry (Pyana Vyshnya): nedideli barai, su lauko staliukais ir dideliais kiekiais turistų, norinčių paragauti taurę vyšnių užpiltinės, kurios kaina 1,4 EUR.

Italian courtyard (Rynok Square, 6) – nuostabi aplinka, itališkas kiemelis, trys aukštai atidarytų galerijų, bei daugybė turistų, kurie fotografuojasi, vaikštinėja ir grožisi. Kiemelyje yra ir restoranas, taip pat kioskelis su ledais. Įėjimas į šį parkelį kainuoja 0,4 EUR.

Lvovas

Arsenal and spirits (Pidvalna St., 5) patiekiantis maistą, bet įrankių – ne. Taigi, gaunate popierinius rankšluosčius, popierinę staltiesę ir prijuostę, šonkauliukų porciją ir galimybę valgyti rankomis.

Lviv handmade chocolate (вул. Сербська, 3): penkių aukštų šokoladinė, kurioje gaminamas ir pardavinėjamas šokoladas, įrengtas vaikų žaidimų kambarys bei kavinukė.

Partyfon (Soborna Square, 14): restoranas – klubas su nuostabiu vaizdu iš terasos.

4 chebureky prosecco bar (Staroyevrejska vul. 16): kavinė, kurioje čeburėkai derinami su Prosecco putojančiu vynu, o tarp gaiviųjų gėrimų galima rasti braškių ir bazilikų limonado.

Poshta (Drukarska Street, 3): čia eksponuojama didžiausia Lvovo atvirukų kolekcija.

GASOVA LAMPA (Virmens'ka St, 20): šiame bare yra didžiausia žibalinių lempų kolekcija, o atmosferą kuria sprogimai, blyksniai, dujų kvapas ir roko muzika.

Lvovas

SALO: restoranas turintis šmaikščią galeriją, daug patiekalų ir suvenyrų, kuriuose dominuoja lašiniai.

BACZEWSKI (Shevska Street, 8): kelių aukštų restoranas su puikia virtuve ir nusidriekusiomis klientų eilėmis, tad dažnai gali tekti palaukti prieš patenkant į restoraną.

KHYNKALNYA NA FEDOROVA (Ivana Fedorova St, 14): ukrainietiškos virtuvės restoranas, kuriame galima paragauti ir koldūnų Khinkali su greta pateikta instrukcija, kaip juos reikia valgyti rankomis.

HE MOST EXPENSIVE GALICIAN RESTAURANT (Rynok Square, 14): pats „brangiausias“ restoranas, kuriame galiausiai apmokant sąskaitą taikoma 90 procentų nuolaida.

NO. 44: Paslėptas kokteilių baras.

HOUSE OF LEGENDS (48, Staroievreiska St.): baras, kurio terasoje ant stogo užkeltas automobilis.

Lvovas

LIBRARIA (Lesi Ukrainky St, 14 ): kokteilių baras su gyvo garso džiazo muzika.

MASOCH CAFE (Serbska St, 7): Ir galiausiai suaugusiems skirtas mazochistinis baras, kuriame apsilankius, galite būti išrengti ir plakami rimbais.

Jei norėtumėte paskaityti daugiau apie keliones, kviečiu apsilankyti FB puslapyje Aplink Pasaulį. Ten rasite blog‘us ir straipsnius daugybės drąsių lietuvių, kurie pavieniui arba šeimomis keliauja per pasaulį ir dalinasi savo nuotykiais, įspūdžiais, patarimais.

Taip pat, jei turite klausimų susijusių su šia, ar kitomis kelionėmis, galite parašyti žinutę, pasistengsiu suteikti daugiau informacijos ar padėti kelionių planavimo klausimais.

„Keliavimas, tai ne vien vaizdų matymas. Tai ilgalaikė pasaulėžiūros reforma.“ (Miriam Beard).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)