Odesa turistus užkariauja savo paplūdimiais, kuriuose įsikūrę viešbučiai ir barai, poilsiautojams čia siūlomos įvairios pramogos ir paslaugos.

Odesa yra Ukrainos pietvakariuose prie pat Juodosios jūros, todėl čia traukia turistai, kurie neįsivaizduoja atostogų be vandens ir laiko paplūdimyje. Keliaujantiems į šį miestą ne trumpam savaitgaliui, o ilgesniam laikui, patariama aplankyti net kelis čia esančius paplūdimius ir patirti įvairių įspūdžių. Odesoje yra keli populiariausi paplūdimiai, iš kurių kiekviename galite rasti kažką išskirtinio.

Booking.com yra netgi sudaręs populiariausių Odesos paplūdimio viešbučių sąrašą bei leidžia susipažinti su dažniausiai užsakomais pasiūlymais.

Lanžerono paplūdimys pačiame miesto centre

Odesos centre apsigyvenę turistai dažnai pirmiausiai aplanko Lanžerono paplūdimį. Tai arčiausiai miesto centro esantis paplūdimys, kuriame galima išsinuomoti gultą bei skėtį ir pasimėgauti saulėta pakrante. Tai populiariausias Odesos paplūdimys, kurį lengva pasiekti pėsčiomis arba viešuoju transportu. Šalia yra įrengtas parkas, kuriame galima atsikvėpti nuo saulės spindulių. Paplūdimys taip pat apsuptas kavinių ir barų, kurie kviečia mėgautis nebrangiais gėrimais ir patiekalais. Jeigu nesilankysite kitose Odesos vietose, liksite patenkinti, tačiau daugiau pakeliavę turistai dažnai nurodo, jog šio paplūdimio trūkumas – šiukšlės ir netvarka.

Lanžerono paplūdimys

Arkadijos paplūdimys – Odesos klasika

Kiek toliau įsikūręs dar vienas klasika tapęs Arkadijos paplūdimys. Dieną tai puikus pasirinkimas šeimoms, keliaujančioms su vaikais, nes netoliese yra įsikūręs „Nemo“ delfinariumas. Tačiau vakarais čia būtina užsukti turistams, ieškantiems pramogų ir šurmulio. Čia netyla muzika, veikia naktiniai paplūdimio klubai, kurie leidžia pasijusti tarsi Ibizoje.

Otrados paplūdimys – švara ir jachtos

Otrados paplūdimyje jus pasitiks švarus smėlis ir įspūdingi kalnai, kurie visada traukia turistus grįžti. Šiame paplūdimyje poilsiautojų patogumui galima išsinuomoti gultus, taip pat mėgautis gardžiais kavinių gėrimais ir patiekalais. Savaitgaliais čia vyksta koncertai, o ieškantys aktyvių pramogų, gali išbandyti pasiplaukiojimus burlentėmis ar kitas atrakcijas. Be to, čia yra įsikūręs jachtų klubas, tad norintys ne tik pailsėti, bet ir susipažinti su vietove, gali pasiplaukioti valtimis ar netgi išplaukti jachta už Ukrainos ribų.

Odesa

Delfinų paplūdimys – aktyviam poilsiui

Delfinų paplūdimys dažniausiai aplankomas tų turistų, kurie į Odesą atvyksta aktyviam poilsiui. Jis yra apie 1 kilometro ilgio. Čia labai patogu atvykti keliaujantiems automobiliu, nes prie paplūdimio įrengta patogi stovėjimo aikštelė, kelias prižiūrimas ir tvarkingas. Netoliese yra Odesos botanikos sodas, kur galima apsilankyti pasimėgavus šilta saule ir biriu smėliu. Jis šiame paplūdimyje yra itin švarus, todėl ši vieta dažnai mėgstama turistų, kurie ieško kokybiško poilsio. Dėl aukštesnės paslaugų kokybės, šiame paplūdimyje jus gali pasitikti kiek aukštesnės kainos nei kitur, tačiau jos tikrai vertos to, ką gausite.

Daugiau skaitykite Ieskaukeliones.lt arba Facebook puslapyje