Pavargti nebent iš džiaugsmo – ekspertai būtent tai siūlo žaismingajame Bilunde, nes čia prieš daugiau nei pusšimtį metų pirmą kartą pasaulį išvydo daugeliui puikiai pažįstamos Lego kaladėlės! Ir nors dabar Lego pramogų centrai jau yra išsidėlioję po visą pasaulį, visada yra įdomu pamatyti vietą, kur viskas prasidėjo.

Atvykus į Bilundo miestą, rasti ką veikti bus tikrai lengva. Čia, be gerai žinomo Legolando, keliautojų dėmesį kausto ir tikri Kaladėlių namai (angl. Home of the Brick). Šioje vietoje yra viena didžiausių kada nors pastatytų skulptūrų – medis, sudėliotas per 24350 valandų iš 6316611 standartinių Legokaladėlių.

Tiems, kurių nedomina dideli skaičiai, čia taip pat yra pramogos, skatinančios protinę veiklą ir kūrybiškumą, istorijos, žadinančios domėjimąsi bei daugybė žaidimų aikštelių. Svarbu paminėti, kad daugybė veiklų yra visiškai nemokamos.

Faktai, viliojantys tokias atostogas rinktis ne vien tik vaikus, dažnai pasigirsta įvairiuose kontekstuose. Pavyzdžiui, vieną po kitos suguldžius Lego kaladėles, parduotas 2012-ais metais, jos aplink pasaulį apsisuktų daugiau nei 18 kartų.

Legolendas

Taip pat, norint pasiekti mėnulį, prireiktų 40 milijardų kaladėlių, pastatytų viena ant kitos. Nuo 1978-ųjų metų gaminamos mažosios Lego figūrėlės sudaro didžiausią pasaulyje „gyventojų“ grupę, kadangi jų pagaminta yra jau daugiau nei 4 milijardai.

Renkantis apgyvendinimo variantus, vieta ir kaina priklauso nuo kiekvieno keliautojo poreikių. Be savo individualiai mėgstamų apgyvendinimo paieškos platformų, Skrendu.lt ekspertė Viktorija pranešime spaudai rekomenduoja pasitikėti ir ekspertiška nuomone, kuri gali padėti pasirinkti ne tik tinkamiausią skrydį, bet ir apgyvendinimo vietą bei – labiausiai paieškos kriterijus atitinkantį pramogų parką.

Danijoje esantis Bilundas, kuriame pasakojama žymiųjų Lego kaladėlių istorija – tik vienas iš rekomenduojamų atostogų variantų.

Legolendas

Miestų ir vietų, kuriose gausu visai šeimai skirtų pramogų – daugybė. Svarbiausia, išsirinkti sau tinkantį variantą ir leistis į nepamirštamą atostogų nuotykį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)