Vaikui nebuvo lovos

Kadangi šeima keliavo automobiliu į paieškos filtrą įvedė, kad juos tenkina tik apgyvendinimo įstaigos su automobilių stovėjimo aikštele. Susiradę jaukų, gerai kitų lankytojų vertinamą viešbutį, užsisakė jį ir pažymėjo, kad atvyks su savo keturmečiu sūnumi. „Visi nemalonumai prasidėjo atvykimo dieną, kai jau buvome Varšuvoje. Mums paskambino administratorė, kuri patikino, jog kambarių su pristatomomis lovomis neturi ir gali pasiūlyti tik maniežą. Mums šis variantas netiko, kadangi sūnus per didelis. Nors jo amžių aiškiai pažymėjome užsakymo formoje. Tada ji pasiūlė miegoti visiems vienoje didelėje lovoje. Sutikome, nes nenorėjome vargintis ir ieškoti kitų vietų viešnagei“, – pasakoja keliautoja.

Kelionės

Kur statyti automobilį?

Nors žinios ne pačios maloniausios – šeima nenorėjo gadinti kelionės ir puikios nuotaikos, tad stengėsi per daug to į galvą neimti. Vis tik bėdos nesibaigė. Atvykę jie sužinojo, kad automobiliui vietos nėra: „Viešbutis buvo sostinės centre, mus informavo, kad aikštelė yra mokama. Mums tai nebūtų buvę bėda, būtume susimokėję, bet, pasirodo, tos vietos tik dvi ir jos jau buvo užimtos. Laimei, radome, kur automobilį palikti kitur.“ Be to, atvykę į viešbutį ir sužinoję apie visus nesklandumus jie prašė, kad viešbutis grąžintų pinigus ir jie galėtų apsistoti kitur. Bet vis tik administratorė nesutiko to padaryti.

Nesuprato, kieno kaltė

Labiausiai moterį pykdė tai, jog kol jie buvo Lietuvoje ir viską užsakinėjo per „Booking“ niekur nebuvo pažymėta, jog automobilio stovėjimas papildomai apmokestinamas ir kad yra tik dvi vietos. O kur dar tai, jog vaikams jie galėjo tepasiūlyti maniežus, skirtus kūdikiams. „Pačiame viešbutyje mums nepasiūlė jokios kompensacijos ir ar pinigų grąžinimo. Aišku, mes per daug to nereikalavome, nes norėjom pakeliauti, o ne registratūroje aiškintis nemalonumus. Vis tik jaučiamės šiek tiek apgauti. Ir net nesupratome kieno kaltė – viešbučio ar rezervavimo sistemos“, – neslepia nusivylimo Sigita.

Įsivaizdavo ar tikrai negavo?

Kelionių advokatas Edmundas Rusinas

„ADER“ kelionių advokatas Edmundas Rusinas tikina, jog pirmiausia reikia įvertinti ar keliautojai, išties, negavo konkrečių paslaugų, įvardintų užsakymo formoje, ar rado viešbutyje ne tai, ko tikėjosi: „Įsivaizdavimas gali būti skirtingas. Neatitikusių lūkesčių įrodinėjimas visais atvejais yra sudėtingas, daug paprasčiau, kuomet nesuteiktos konkrečios paslaugos ar jų dalis. Tokiu atveju atsiranda galimybė reikalauti sumažinti paslaugos kainą. Pavyzdžiui, jei būnant Lietuvoje užsisakėte kambarį su vaizdu į jūrą, o gavote be vaizdo – galite prašyti pakeisti jį arba reikalauti sumažinti apgyvendinimo paslaugos kainą.“

„Booking“ tik tarpininkas

Šiuo konkrečiu vilnietės Sigitos atveju viešnagė buvo užsakyta per „Booking“ rezervavimo svetainę, kuris neatsako už faktiškai suteiktų apgyvendinimo paslaugų kokybę. „Turint pretenzijų jos turėtų būti adresuojamos pačiam paslaugos teikėjui bei paraleliai „Booking“ administratoriui, kuris tarpininkauja, sprendžiant ginčus. Svarbu pažymėti ir tai, kad jei turistai dėl streso ar kitų priežasčių nepareiškia pretenzijos vietoje, tai galima padaryti ir po viešnagės, pavyzdžiui pasinaudojant Europos ginčų sprendimo sistema“, – sako pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)