Šis viduramžių mūrų apsuptas miestas prie Adrijos jūros su senovinėmis bažnyčiomis ir vienuolynais be galo gražus – nieko stebėtino, kad jame nufilmuota didelė dalis serialo „Sostų karai“ scenų, rašo dailymail.co.uk.

O ar įmanoma paviešėti į UNESCO paveldą įtrauktame mieste, per daug neišlaidaujant?

Kur apsistoti

Viešbutis „Ivka“

Viešbučiai pačiame mieste labai brangūs, o „Ivka“ tėra už pusvalandžio kelio nuo vieno iš pagrindinių – Piles varų įėjimų. Vienas malonumas pasivaikščioti iki šio svetingo viešbučio ramioje gatvelėje Lapado rajone su komfortiškais kambariais (prašykite numerio su balkonu). Jis turi žavų barą terasoje. Numerio su pusryčiais kaina parai – 74 eurai (ivkahoteldubrovnik.com).

Viešbutis „Sumratin“

Nuo miesto šį irgi Lapado rajone esantį viešbutį pasieksite per 40 min. pėsčiomis arba galite pavažiuoti autobusu. Pėsčiomis patartina eiti tiems, kas nori pasigrožėti senamiesčiu ir jūra. Viešbutis – ant kalvos (apačioje – Saulėlydžio paplūdimys), dailioje įlankoje. Nesitikėkite prabangaus dizaino – kambariai kuklūs, tiesiai, nepriekaištingai tvarkingi. Nakvynė su pusryčiais parai kainuoja nuo 84,5 euro (hotel-sumratin.com).

Viešbutis „Neptūnas“

Šiame trečiame Lapado rajono viešbutyje kainos įvairios. Vasarą kambarys parai gali atsieiti apie 231 eurą. Bet ankstyvą rudenį, kai dar šilta, kambarys kainuos apie 84,5 euro. Viešbutyje yra terasa su gulimosiomis kėdėmis, didelis baseinas, laipteliais galima nusileisti iki krištolo tyrumo Adrijos jūros. Kambariai puikūs, modernūs (hotelneptundubrovnik.com).

„Airbnb“ siūlomi butai

Dubrovnike gausu „Airbnb“ siūlomų butų. Senamiestyje jų kainos parai – apie 139–174 eurai. Bet vos už 15 min. kelio nuo senamiesčio kainos sumažėja, pvz., apartamentuose „Room Ella“ (airbnb.co.uk) kambariai kainuoja nuo 79 eurų. Tiesa, kainos svyruoja, priklausomai nuo metų laiko.

Dubrovnikas

Kur valgyti

„Konoba Rozario“

„Rozario“ – netoli Dominikonų vienuolyno esantis geras, bet ne per brangiausias restoranas, priklausantis Marinai ir Marinui Vuletičiams. Nedidelėje terasoje arba jaukiame restorane siūloma jūros gėrybių, mėsos patiekalų. Čia ypač gardžios austrės ir ant grotelių kepti kalmarai. Trijų patiekalų pietūs kainuoja nuo 30 eurų. Adresas: Prijenko 1, konoba-rozario.hr.

„Dubravka 1836“

Šis vietinių mėgstamas restoranas yra išorinėje miesto sienų pusėje, prie Piles vartų, nuo jo atsiveria stulbinamas vaizdas į jūrą. „Dubravka“ priklauso tiems patiems savininkams, kaip ir restoranas „Nautika“, vienas geriausių miesto restoranų, esantis vos už kvartalo. „Dubravkoje“ už kardžuvės karpačą, rizotą su jūros gėrybėmis ir salotas su aštuonkoju sumokėsite apie 30 eurų. Citrinų pudingu „rozata“ čia vaišina nautikarestaurants.com.

„Barba“

Šis greitojo maisto restoranėlis įsikūręs netoli funikulieriaus, keliančio į kalną pasigrožėti miesto vaizdais. Jis garsėja suvožtiniais su aštuonkoju (10 eurų), suvožtiniais su tunu (10 eurų su trupučiu) ir suvožtiniais su sardinėmis (8,45 euro). Adresas: ulica Boskoviceva 5.

Dubrovnikas

„Buffet Skola“

Jei norite nusipirkti sumuštinį išsinešimui, užsukite į „Buffet Skola“. Netoli Pranciškonų vienuolyno esančioje užkandinėje gausite gardžių sumuštinių su namine balta duona, rūkytu kumpiu, vietiniu sūriu ir pomidorais. Sumuštinio kaina – apie 4 eurai. Adresas: ulica Antuninska 1.

„Kavana Teatar“

Čia labai mėgstamos picos. Puiki picerija „Baracuda“ – pagrindinėje senamiesčio gatvėje (Stradun), taip pat – picerija „Tabasco“ prie funikulieriaus. Picos kainuoja apie 12 eurų. Picerijoje „Kavana Teatar“ (prie jos vyresni žmonės mėgsta žaisti kortomis) skani „Margaritos“ pica kainuoja apie 4.50 euro. Adresas: Iva Vojnovica 72.

Dubrovnikas

Ką pamatyti ir ką nuveikti

Užlipkite į kalną

Jei turite tvirtas kojas, galite užlipti į 405 m aukščio kalną (į kurį kelia ir funikulierius) vingiuotu taku, palei kurį auga pušys ir lauko gėlės. Lipdami grožėsitės fantastiškais vaizdais. Pasimankštinsite, sutaupysite 23 eurus ir išvengsite susidūrimo su miniomis iš kruizinių laivų. Ant kalno rasite susimąstyti priverčiantį muziejų, įamžinantį Kroatijos nepriklausomybės karą, vykusį 1991–1995 m. tarp serbų dominuojamai Jugoslavijos vyriausybei pavaldžios Jugoslavijos Liaudies armijos, kurią palaikė Kroatijos serbai, ir Kroatijos vyriausybės. Įėjimas – 4 eurai.

„Sostų karų“ ekskursijos

Pusantros valandos trukmės „Sostų karų“ ekskursijų kaina – apie 17 eurų. Bet jūs galite pasidaryti niekuo nekainuosiančią ekskursiją – paieškokite informacijos svetainėje www.kingslandingdubrovnik.com, čia parašyta, kur buvo filmuojami epizodai. Svetainėje taip pat aprašyta, kurios vietos rodomos kiekvienoje serijoje.

Dubrovniko tvirtovė

Įsigykite miesto kortelę

Pasivaikščioti palei miesto sienų pylimus pavyks už 27 eurus (pernai tokia pramoga kainavo kiek mažiau – 20 eurų). Tai neišdildomų potyrių žadanti ekskursija, tačiau įsigijus tiek pat kainuojančią Dubrovniko kortelę, galėsite apsilankyti ir vienuolyne, keliuose muziejuose, be to, važinėtis autobusais. Taigi, jei norite mokėti 10 proc. mažiau, iš anksto nusipirkite kortelę – tai galima padaryti internetu (dubrovnikcard.com).

Svajonių kavinė

Vaikštant palei sienas rekomenduojama užsukti į „Šv. Petro kavos barą“ („Caffe Bar Sv Petar“). Tai pirma kavinė, kurią pamatysite eidami atbuliniu maršrutu. Aukštai įrengtame kavos bare galėsite pasivaišinti ne tik puikia kava (už 2,60 euro), bet ir šviežiomis sultimis (4,60 euro) arba ledais (2 eurai).

Idealus piknikas

Nuo Šv. Lauryno tvirtovės atsiveria vaizdas į senuosius miesto vartus. Į ją tikrai pavyks pakilti, jei įsigysite Dubrovniko kortelę, tik ne visi tai žino. Senamiestis nuo čia atrodo ypač įspūdingai. Prie pat tvirtovės nesunku pastebėti nedidelį parką su suoliukais, idealiai tinkantį piknikui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)