Štai 11 gražiausių, nepelnytai primirštų Europos miestų:

Bujė, Kroatija

Viduržemio pajūrio klimato Bujė puikiai auga vynuogės, šiame regione yra 23 vyno fabrikai. Vasara – pagrindinis vynuogių auginimo sezonas, taip pat puikus metas paragauti Bujė vietinės produkcijos.

Mostaras, Bosnija ir Hercegovina

Vienas iš etniškai margiausių Bosnijos ir Hercegovinos miestų – Mostaras turi skaudžių įvykių kupiną praeitį, taip pat – įstabų osmanų imperijos laikų tiltą, nuo kurio ir kilo miesto pavadinimas – Stari Mostar, lietuviškai – Senas tiltas.

Piranas, Slovėnija

Adrijos jūros pakrantės miestas Piranas vadinamas Slovėnijos Venecija dėl puikiai išsilaikiusio venecijietiškos gotikos senamiesčio. Vasarą čia tiršta žmonių, bet smagu, nes oras šiltas, o pramogų netrūksta.

Angles-sur-l’Anglin, Prancūzija

Laikomas vienu gražiausių Prancūzijos miestelių Angles-sur-l’Anglin įsikūręs palei Angleno upę, turintis viduramžių pilies griuvėsius. Vasarą vaikštinėdami palei upę galėsite grožėtis besikeičiančiomis spalvomis. Viena iš smagių pramogų – ramus plaukimas baidarėmis.

Angles-sur-l’Anglin

Halštatas, Austrija

Žavingas Alpių miestelis gražaus ežero, kurio pavadinimas – irgi Halštatas, pakrantėje įkūnija Austrijos kalnų žavesį. Atvykite čia, kai medžiai dar žali ir nėra padengti sniegu.

Rotenbergas, Vokietija

Šis dailus Vokietijos miestelis – lyg iš pasakos. Būtent jis įkvėpė Waltą Disney‘ų sukurti „Pinokį“. Viduramžių architektūros senamiestis be galo romantiškas, jis – vienas iš vadinamojo Romantiškojo kelio, vingiuojančio per Vokietiją, stotelių, o vasarą – ypač žavus.

Orta San Giulio, Italija

Pjedmonto regionas yra Italijos šiaurėje. Vasaros pabaigoje jis – tikras mėgėjų gardžiai pavalgyti rojus, nes prasideda garsiųjų trumų sezonas. Pasakojama, kad Orta San Giulio miestelį tiesiog įsimylėjo filosofas Frederickas Nietzsche. Pavaikštinėjus po šį paežerės miestelį, supranti, kodėl jame tiek romantikos.

Orta San Giulio


Skiptonas, Jungtinė Karalystė

Skiptonas – istorinis prekybinis miestelis, esantis prie Jorkšyro slėnių nacionalinio parko. Miestelio pavadinimas kilęs iš pavadinimo senąja anglų kalba „Avių miestas“. Rudenį parke labai gražu, ypač kai žydi šiliniai viržiai. Pasivaikščiojimą maloniai užbaigsite tradiciniame bare – paragausite vietinių gėrimų ir sušilsite prie židinio.

Besalu, Ispanija

Katalonijoje – daug pasakiškų miestelių, o Besalu – vienas iš nuostabiausių. Buvusiame senovės romėnų miesto centre išlikusi didelė dalis viduramžiškos architektūros, taip pat ir įspūdingas tiltas į miestą.

Besalu

Česky Krumlovas, Čekija

Įtrauktas į UNESCO paveldą miestelis – čekų renesanso ir baroko architektūros pavyzdys, lyg mini Praha. Garsiausias objektas – Česky Krumlovo pilis. Miestelyje gausu restoranų, smagių barų.

Kolmaras, Prancūzija

Tradiciniai Elzaso regiono namai, ryškiaspalviai gėlynai ir romantiški pasivaikščiojimai palei kanalą – tik vieni iš daugelio džiaugsmų, kurie laukia akmenimis grįsto Kolmaro gatvelėse. Netoli sienos su Vokietija esantis miestelis garsėja istorija ir kultūra – abiem šiais dalykais gyventojai mielai dalinasi su turistais.

Kolmaras
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)