Į lagaminą įsimeskite šliures, kremą nuo saulės ir… štai jums dešimt gražiausių Europos paplūdimių.

Calo des Moro (Maljorka)

Jeigu kalbėsime apie Maljorkos paplūdimius, Calo des Moro yra tam tikra vietinė paslaptis. Tai vos 40 metrų ilgio nuošali įlanka, itin populiari tarp nardytojų ir paviršinio nardymo entuziastų. Ir kas galėtų kaltinti juos dėl noro ištirti pusiau permatomus melsvus vandenis?

Kad pasiektumėte paplūdimį, teks pėsčiomis įveikti šiokį tokį kelią – vingiuotas takas ir uolų laiptai nuves jus iki smėlio, kur laukiantis atpildas atpirks visas papildomas pastangas.

Calo des Moro, Maljorka

Praia da Cova Redonda (Algarvė)

Pasislėpęs mažame uolingame užutekyje į vakarus nuo Algarvės Armacao de Pera apylinkėje esantis Praia da Cova Redonda paplūdimys yra tikras tobulumo įsikūnijimas.

Gintaro spalvos uolingi dariniai ir dramatiškai statūs skardžiai paverčia šį paplūdimį vienu gražiausių pakrantės ruožų Europoje. Jeigu esate unikalių suvenyrų mėgėjas, išsirinkite ką nors iš palei krantą išmestos jūros kriauklių kolekcijos.

Praia da Cova Redonda, Algarvė

Mondello paplūdimys (Sicilija)

Muzikos gaudesys iš pajūrio kavinių, ant švelnaus smėlio tysantys saulės garbintojai ir vandens dviračiai žydrame, kone fluorescentiniame vandenyje. Sveiki atvykę į Mondello paplūdimį – Palermo atsakymą Copacabanai.

Įspraustas tarp Pelegrino kalno ir Galo kalno, gyvybingasis Mondello paplūdimys yra visiškai netoli Sicilijos sostinės. Jį pamėgę vietos gyventojai, čia renkasi šeimos ir trumpų atostogų mėgėjai, ieškantys senamadiškų pramogų saulėje.

Mondello paplūdimys, Sicilija

Playa Sa Caleta (Ibisa)

Ibisos vakarėliai jus jau išvargino? Rami Playa Sa Caleta aplinka labai greit sugrąžins jums vidinę pusiausvyrą. Atsigulkite, padirbėkite su savo įdegiu ir leiskite raminančiam jūros garsui nuplauti visus vakarykštės nakties perteklius.

Vos už dešimties minučių kelio nuo Playa d’en Bossa dundančių barų esantis Playa Sa Caleta paplūdimys yra tikra ramybės oazė – tobula vieta patirti „kitą“ Ibisos pusę.

Playa Sa Caleta, Ibisa


Rodas paplūdimys (Vigas)

Kam reikalingi tolimi paplūdimiai, kai turime Ispanijos nuostabųjį Cies salyną? Įsikūręs prie Vigo pakrantės, šis salynas sudarytas iš trijų salų ir laikomas vienu gražiausių šalies nacionalinių parkų.

Pasinerkite į krištolo skaidrumo vandenį, paplaukiokite su vietiniais delfinais ir pasimėgaukite geriausiais egzotiškų atostogų kąsniais.

Rodas paplūdimys, Vigas


Palanga (Lietuva)

Kiekvieną vasarą saulės ištroškusieji iš visų pusių skuba į Palangą, užimančią dešimt kilometrų smėlėtos pakrantės.

Pušų apsuptos smėlio kopos, vakarėlių pulsu alsuojanti pėsčiųjų alėja ir grynas pajūrio žavesys – lengva suprasti, kodėl šis Baltijos jūros kurortas sulaukia tokio didelio poilsiautojų antplūdžio. Ir jokiu būdu nepraleiskite įspūdingų saulėlydžių nuo tilto.

Grande Plage (Bjaricas)

Atlanto pakrantėje esantis Bjaricas garsus daug kuo, bet bene garsiausias paties miesto centre, visiškai šalia kavinių, barų ir restoranų nusidriekusio paplūdimio Grande Plage. Tiesą sakant, jis yra Bjarico „vinis“.

Nors vasaros mėnesiais šis paplūdimys populiarus tarp saulės vonių mėgėjų, banglenčių sporto gerbėjai čia mėgaujasi savo veikla ištisus metus. Šis sportas įsigalėjo Bjarico pakrantėse nuo 1957 metų, kai banglentininkai iš viso pasaulio ryžtingai susirungė su netoliese esančiu Plage de la Cote des Basques paplūdimiu.

Grande Plage, Bjaricas


Balos paplūdimys (Kreta)

Baikite paiešką, Balos paplūdimys vakarinėje Kretos pakrantėje to vertas.
Rausvai baltas smėlis ir turkio spalvos baseinai išmarginę kraštovaizdį nuo Gramvousa pusiasalio iki Tigani kyšulio krašto, o viduramžius menanti tvirtovė puikiai matoma iš kaimyninės Gramvousa salos.
Dėl 360 laipsnių vaizdo verta užsakyti nedidelį kruizą iš netoliese esančio Kisamo uosto.
Balos paplūdimys, Kreta

Pescoluse (Italija)

Pravardžiuojamas „Apulijos Maldyvais“, Pescoluse paplūdimys gali pasigirti minkštučiu smėliu ir dangiškai mėlynu vandeniu. Tai vaizdinga vietovė Salento pusiasalyje, kur Adrijos jūra susijungia su Jonijos jūra, idealiai tinkanti ankstyvam rytiniam bėgiojimui ir pasivaikščiojimams leidžiantis saulei.

Smėlėtos įlankos, uolėti skardžiai ir graži vietinė augmenija – baltos lelijos ir akacijų medžiai sukuria svajingą foną. Jeigu jums pavyks atsitraukti nuo viso to, puiki vietinio transporto sistema leidžia lengvai pasiekti didesnius miestus, tokius kaip Finis Terrae ir Santa Maria di Leuca.

Pescolusa, Italija

Maspalomas paplūdimys (Gran Kanarija)

Auksinės, dykumą primenančios smėlio kopos, jodinėjimas kupranugariais, greitaeigiai kateriai ir kepinantis karštis – ko dar galima norėti iš paplūdimyje praleistos dienos?

Maspalomas paplūdimys, Gran Kanarija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)