Pasilikite pusdienį prieš skrydį namo

Skrydis Žirona-Kaunas yra gan anksti ryte – 6.25 val. Tad norint spėti laiku, iš Barselonos reikia išvykti naktį, kas nėra labai patogu ir vargina net ištvermingiausius. Tad verta paskutinį pusdienį praleisti Žironoje, apsistoti mieste arba oro uosto viešbutyje ir išsimiegojus vykti į oro uostą. Man toks variantas pasirodė labai optimalus ir protingas. Žirona nėra labai didelis miestas, tad pusdienio man tikrai užteko, tikiu, užteks ir labai lėtiems turistams.

Žirona

Žirona skirta pasivaikščiojimams


Žironoje daug mažiau turistų nei Barselonoje, čia ne taip triukšminga ir tempas daug lėtesnis. Miestas pritaikytas pėstiesiems ir nėra toks didelis, jog reikėtų automobilio. Tad atvykus automobiliu jį galima palikti prie apgyvendinimo vietos ir ramiai iškeliauti pasivaikščioti. Aš vykau su autobusu nuo pakrantės, tad iš autobusų stoties į centrą bei senamiestį taip pat nebuvo toli, minties apie vietinį autobusą net nebuvo (nors mačiau nemažai važinėjančių). Būtent vaikščiojant ir lėtai mėgaujantis diena galima geriausiai įvertinti miesto grožį.

Senovinė architektūra, spalvingi namukai, įdomūs balkonai ir kitos architektūrinės įdomybės laukia už kiekvieno kampo. Tad nesvarbu kokį maršrutą pasirinksite, kur eisite, galima sakyti, nieko nepraleisite. Aš taip pat vaikščiojau kur akys veda, kas buvo visai geras sprendimas. Vis dėlto yra keli objektai, kuriuos būtų privaloma pamatyti būnant Žironoje.

Žirona

Eifelio tiltas


Gustavas Eifelis suprojektavo Eifelio tiltą Žironoje dar prieš baigiant statyti Eifelio bokštą Paryžiuje. Nežinia, kas įspūdingesnis – ar pats tiltas, ar faktas, jog jį projektavo Eifelis, tačiau tai vienas populiariausių objektų mieste.

Žirona

Žironos katedra

Įspūdinga katedra, matoma iš toli – ji puikiai išsiskiria Žironos horizonto linijoje. Ant aukšto kalno pastatyta katedra verčia užversti galvą, norint apžiūrėti visą grožį, o įeiti galima tik užlipus laiptais. Laiptelių neskaičiavome, bet tikrai nemažai. Katedros laiptai yra patogi bei populiari vieta susitikimams.

Žirona

Sostų karų fanai – sukluskite

Jūs ne fanas, jei nežinote to fakto, jog populiaraus Sostų karų serialo 6 sezonas buvo filmuotas būtent Žironoje. Pasivaikščiojus netenka stebėtis – aplinka ideali erdvė šio serialo siužetui. O Žironos katedra turėtų būti atpažįstama visiems fanams. Daugelis vietų seriale atrodo būtent taip, kaip jas matome vaikščiodami mieste – panaudota itin mažai kompiuterinės grafikos.

Žirona

Pasivaikščiojimas miesto sienomis

Žironą juosiančios gynybinės sienos vis dar puikiai išsilaikiusios ir jomis galima pasivaikščioti. Nuo jų atsiveria nuostabi Žironos panorama. Tad tai vienas iš svarbesnių objektų, kuriems būtina skirti dėmesio būnant mieste.

Žirona

Nepriklausomybės aikštė

Plati aikštė ir daugybė kavinukių – puiki vieta ištiesus kojas praleisti siestą, mėgaujantis puikia kava su kruasanu ir leidžiant laiką stebint praeivius. Katalonijoje nuostabu tai, jog kavinėse gali sėdėti su puodeliu kavos ir nejausti spaudimo išeiti, užleisti vietą kitiems. Tad ramiai galima pasėdėti ir aptarti dienos įspūdžius.

Man Žirona paliko teigiamą įspūdį. Buvo mintis nevažiuoti, pabūti ilgiau prie jūros, bet kažkaip smalsumas nugalėjo. Ir tikrai nesigailiu nė akimirkos praleistos saulėtame mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)