Toliau suminėti miestai, kuriuos rekomenduojama aplankyti su bet kokio amžiaus vaikais.

Londonas

Londone gausu parkų, kiekviename rajone daug žaidimo aikštelių, todėl vaikai nenuobodžiaus. Didžiulis skaičius mieste veikiančių muziejų (daugelį iš kurių galima aplankyti nemokamai) tikrai sudomins paauglius.

Minint turistų traukos objektus ir atrakcijas niekaip nepavyktų nutylėti apie Londono Tauerį ir besikeičiančią sargybą.

Amsterdamas

Pamirškite apie bet kokią kelionę į Amsterdamą, įvykusią tada, kai vaikų dar neturėjote. Laimei, šis miestas garsėja ne vien nesuskaičiuojamomis kavinėmis ir raudonųjų žibintų kvartalu.

Apžiūrėti miestą galite plaukdami laivu arba važiuodami dviračiu. Jokiu būdu neaplenkite Vincento Van Gogho muziejaus (bilietus įsigykite iš anksto, kad netektų stovėti eilėse). Mokyklą jau lankantiems vaikams įspūdį neabejotinai padarys Anne Frank namai, siūlantys su karo siaubu supažindinančią ekspoziciją (būtų gerai, jei prieš lankydami muziejų, perskaitytumėte su vaikais su šios drąsios mergaitės dienoraštį).

Olandiškas maistas tiks net išrankiausiam skoniui (kas gi nemėgsta blynų ir traškučių?). Jei kelionei nutarėte skirti daugiau laiko, tikrai galėtumėte apsilankyti ir netoliese esančiame Eftelingo pramogų parke. Anot apžvalgininkų, tai pats puikiausias Europoje tokio tipo parkas jaunesniems nei 8 metų vaikams.

Kopenhaga

Kopenhagos sekamos pasakos neturi nieko bendra su pramogine „Disney“ produkcija: jos niūresnės, paslaptingesnės. Į tolį žvelgianti Undinėlė (prie uosto esanti skulptūra), Apvalusis bokštas ir nuo jo atsiveriantys vaizdai tikrai pažadins įvairių minčių. Tarp lankytinų objektų verta paminėti ir Tivoli pramogų parką, veikiantį nuo Hanso Christiano Anderseno laikų. Kuo užsiimti, čia ras ne tik adrenalino, bet ir ramaus poilsio mėgėjai, nes be atrakcionų, parke yra gėlių sodas, puikios maitinimo įstaigos, o vakare erdvė prisipildo romantikos.

Būtina paminėti, kad Kopenhaga – itin kompaktiškas miestas, todėl po jį keliaudami vaikai nenuvargs, be to, užteks įsėsti į traukinį ir per pusvalandį atsidursite prie įspūdingos pilies, o jų – ne viena.

Šeimos kelionės

Zalcburgas

Zalcburgas leis dar kartą prisiminti „Muzikos garsus“ ir pasimėgauti šio miuziklo melodijomis. Miesto centre – Residenzplatz aikštė, iš kurios, įsėdus į žirgų traukiamą karietą, galima pradėti kelionę po Zalcburgo senamiestį. Per kiek mažiau nei pusvalandį jau būsite šį tą pamatę.

Jei norite, kad vaikai tiesiog netektų žado, sėskite į autobusą ir vykite prie Helbruno pilies. Tai nuostabaus parko apsuptas XVII a. statinys, suprojektuotas Zalcburgo arkivyskupo Markuso Sittikuso von Honenemso.

Reikjavikas

Tik nenustebkite, kai pastebėsite, kad Islandijos sostinėje motinos prie parduotuvių palieka vežimėliuose miegančius vaikus. Reikjavikas – neįtikėtinai saugus ir draugiškas miestas.

Matyt, labiausiai į Islandiją traukia mums neįprasti reiškiniai – tikri gamtos stebuklai – karštosios versmės, Poliarinė pašvaistė. Įspūdį vaikams padarys ir gyvūnai – Islandijos puskraujai arkliai, banginiai. Reikjavikas – puikus pasirinkimas aktyvų poilsį ir žygius mėgstančioms šeimoms.

Šeimos kelionės

Roma

Roma – ne tik Italijos, bet ir senosios istorijos, fantastiškos virtuvės bei įstabaus grožio sostinė. Vatikano ir Koliziejaus apžiūras galėtumėte net laikyti investicija į vaiko akademinę karjerą. Rimtas ekskursijas puikiausiai paįvairins pertraukėlės su picomis ir desertais.

Miunchenas

Bavarijos sostinė Miunchenas mažuosius sudomins Žaislų muziejumi, o vyresnius – Vokiečių muziejumi („Deutsches Museum“) – vienu iš didžiausių ir seniausių mokslo muziejų pasaulyje. „Disney“ filmukų gerbėjai liks sužavėti Noišvanšteino pilimi, nes ji – visiškai tokia, kaip pasakoje „Miegančioji gražuolė“.

Barselona

Ugnies rijikai centrinėje La Rambla gatvėje ir Gaudi architektūros šedevrai yra tik pora pavyzdžių iš viso to, ką rasite Barselonoje – mieste, sukaupusiame geriausia, ką gali pasiūlyti Viduržemio jūros regionas – lėtą tempą, saulėtą orą ir puikų maistą.

Jei pavargsite nuo miesto, galėsite pailsėti čia pat esančiame paplūdimyje, o jei jus domina atrakcijos, vykite į „PortAventura“ – populiariausią Ispanijoje pramogų parką. Kai kurie jame veikiantys atrakcionai vos per penkias sekundes įsibėgėja iki 112 km/h.

Šeimos kelionės

Stokholmas

Švedijos sostinėje visa gausybė vaikams skirtų pramogų, pradedant Pepės Ilgakojinės pasauliu arba pasivaikščiojimu visiškai šalia karaliaus rūmų ir baigiant legendinėmis cinamono ir kardamono bandelėmis.

Visa šeima liks sužavėti atskirose salose įsikūrusiais Stokholmo rajonais. Iš vieno į kitą galima pateikti tiltais arba keltais. Kad ekskursija po miestą atsieitų pigiau, įsigykite Stokholmo kortelę.

Dubrovnikas

Šalia žalsvai melsvų Adrijos vandenų įsikūręs Dubrovnikas (Kroatijoje) – tai vienas nuostabiausių planetoje siena apjuostų miestų. Čia atvykę veiklos ras ir istorijos, ir pramogų mėgėjai. Ryte laisvai galėtumėte užkopti ant miesto sienos, o popiet – paplaukioti palei krantus nuosava baidare.

Šeimos kelionės

Viena

Viena visada giriama už tai, kad garantuotai suteikia šeimoms aukščiausią gyvenimo kokybę. Joje ypač patartina apsilankyti, jei manote, kad auginate būsimą muzikantą, kadangi Vienoje per metus surengiama net 15 tūkst. koncertų. Ypač verti dėmesio garsiojo berniukų choro pasirodymai ir W. A. Mozarto operų pastatymai su marionetėmis. Kiekviename skersgatvyje rasite jaukių kepyklėlių ir kavinaičių, kuriose maloniai atsipūsite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)