Algarvė, Portugalija

Algarvė – vienas nuostabiausių Portugalijos regionų, kuriame švelnus ir saulėtas oras turistus lepina kone visus metus. Tad jei mėgstate auksinį smėlį, maudynes ir net laukinius paplūdimius, čia tikrai verta apsilankyti. Į Algarvės regioną šeimas vilioja „Zoomarine“ parkas, kuriame yra didelis baseinas, rengiami delfinų ir jūrų liūtų pasirodymai, galima susipažinti su įvairiais gyvūnais – ne tik jūrų gyventojais, išbandyti galybę kitų pramogų. Taip pat su šeima galite rinktis ir visos dienos džipų safarį.

Algarvė

Atėnai, Graikija

Bet kokio amžiaus vaikui bus įdomu susipažinti su istorija ir prisiliesti prie civilizacijos ištakų. Šeimos atostogoms galite rinktis Atėnus – čia malonų poilsį nesunkiai suderinsite su turiningomis ekskursijomis – kruizu į Hydrą ar kelione į Meteorų vienuolynus, įsikūrusius ant uolynų. Taip pat reikėtų nepamiršti ir garsiųjų Akropolio bei Partenono. Beje, Graikijoje rasite bene plačiausią apartamentų – viešbučių, svečių namų, vilų, kurortinių namelių ir t. t. – pasirinkimą.

Barselona, Ispanija

Su vaikais keliaukite į Barseloną – leiskite jiems pažinti visus šio miesto turtus ir grožį. Tai išskirtinis šeimoms itin draugiškas miestas. Būtinai aplankykite Barselonos Šv. Šeimynos bažnyčią (Sagrada Familia) bei „Port Aventura“ nuotykių ir atrakcionų parką bei galybę kitų įspūdingų šio miesto objektų. Įsitikinkite, kad tai vienas gražiausių, o gal net ir pats gražiausias Europos pietvakarių miestas.

Barselona

Bretanė, Prancūzija

Tikrai nenusivilsite šeimos atostogoms pasirinkę vieną gražiausių Prancūzijos regionų – Bretanę. Labiausiai čia turistus vilioja tyras, gaivus oras, pasivaikščiojimai turistų dar neatrastais ir gausiai nenugultais paplūdimiais. Esant Bretanėje, būtina aplankyti svarbų kultūrinį ir ekonominį centrą Quimper, kuriame paragausite skaniausių prancūziškų pyragaičių – macarons, pasivaikščiosite po tipines šiam regionui alėjas. Jei norite puikių atostogų pajūryje, vykite į Dinardą. Kibrone galėsite išbandyti talasoterapiją, o Breste – apsipirkti.

Kerkyra, Graikija

Kerkyra (Korfu) – nuostabi Graikijos sala, praminta Graikijos Havajais. Šiame rojaus kampelyje saulė šviečia kone kasdien, o vasarą tvyro maloni apie 30-ies laipsnių šiluma. Kerkyra – tai ne tik plikos, sausros iškamuotos uolos, tai nuostabi gamta su tipine Graikijos fauna ir flora. Salą itin garsina privačios vyno degustacijos, kuriose galės dalyvauti tėveliai, o lankomų objektų įvairovė neleis nuobodžiauti nė vienam – nei mažam, nei dideliam.

Madridas, Ispanija

Jūsų vaikai pamils šį neįtikėtiną miestą, garsėjantį ne tik aukšta gyvenimo kokybe, bet ir nuostabiais parkais bei nuosava futbolo komanda! Būtina aplankyti Madrido širdį – Puerta de Sol – barų, festivalių, renginių ir gatvės artistų susibūrimo vietą, pabuvoti flamenko šou.

Kosta Brava, Ispanija

Kosta Brava Ispanijoje – ideali vieta ieškantiems tobulo poilsio pajūryje. Didžiausias Kosta Bravos kurortas – Lloret de Mar, kuriame galėsite aplankyti Šv. Kristinos vienuolyną, San Romos bažnyčią, vandens parką, botanikos sodą ir kitų įdomybių nuo žvejų kaimelių iki antikinių reliktų. Iš Kosta Bravos galima nuvykti į Barseloną – ją greituoju traukiniu pasieksite per kiek daugiau nei valandą. Beje, Kosta Bravoje nestinga ir pramogų vaikams.

Lisabona, Portugalija

Lisabona – gražus ir egzotiškas miestas, kuriame pasijusite lyg Pietų Amerikoje. Lisabonos grožį ir turtingumą atrasite aplankę mažą kalnų kaimelį Sintrą, Se katedrą ir prisilietę prie šv. Jurgio pilies sienų. Būtina aplankyti ir Apfamą – seniausią Lisabonos kvartalą, kuriame gausu siaurų gatvelių, istorinių namų ir jūrų gėrybių turgelių. Tiesa, Lisabonoje pasitaiko lietingų dienų, bet tai tikrai neturėtų sugadinti nuotaikos.

Londonas, Didžioji Britanija

Londonas – daugialypis miestas, apie kurį daug pasakoti nereikia. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad Londonas – vien tik puiki vieta apsipirkti ir roko mėgėjų Meka, tačiau tai vienas patraukliausių Europos miestų šeimos atostogoms. Su vaikais galėsite aplankyti Žaliąjį ir Haide parkus, Bekingemo rūmus, Legolendą ar Warner Bros studiją, kurioje pasivaikščiosite Hario Poterio keliais.

Malta

Malta labiausiai žavi visus metus šviečiančia saule, nebrangiais viešbučiais ir laukine saugoma gamta. Nukeliaukite į Maltą atrasti sostinės Valetos turtų, nuostabią žmogaus nepaliestą Goco salą arba įspūdingą miestelį Melihą, tituluotą pačios Europos Komisijos.

Paryžius, Prancūzija

Kasmet šimtai tūkstančių šeimų susipažįsta su didinguoju Paryžiumi. Šis „muziejus po atviru dangumi“ yra puikiausiai pritaikytas šeimoms. Galėsite aplankyti nuostabiuosius Eliziejaus laukus, Paryžiaus Dievo Motinos katedrą, vaikus supažindinti su A. Rodino muziejumi, Mona Liza ir, galiausiai, pasigrožėti miesto panorama iš Eifelio bokšto.

Dalmatija, Kroatija

Ištroškusias gražių vaizdų ir nuotykių Kroatijoje pasitiks vienas gražiausių Dalmatijos regionų. Nuvykite į Korčulos salą, aplankykite Trogirą ir Hvarą bei jokiu būdu neaplenkite Plitvicos ežerų nacionalinio parko. Dar šioje šalyje turistus labiausiai žavi Adrijos jūra, istorija, virtuvė ir, žinoma, įsimintini kraštovaizdžiai. Kroatijoje taip pat stebina apartamentų pasirinkimas – nuo kuklių vilų iki prabangių viešbučių, tad šalis draugiška tiek taupiems keliautojams, tiek ir prabangos ieškantiems poilsiautojams.



Portas, Portugalija

Porto miestas Portugalijoje (žinoma, ir jo apylinkės) turi itin daug lankytinų objektų. Jame galima rasti visą galybę vaikų pamėgtų objektų, pavyzdžiui, „The World of DIscoveries“. Turistų dėmesio verti objektai – ir Braga, Guimaraes, Douro upės slėnis, gražūs paplūdimiai, parkai, gamtos peizažai ir, galiausiai, vynuogynai. Porto apylinkėms skirkite bent 3–4 dienas: 1–2 d. – pažinčiai su Braga ir Guimaraes, o likusį laiką praleiskite Douro upės slėnyje, kurį lengvai pasieksite traukiniu. Šis slėnis įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Roma, Italija

Galbūt Romoje, dar vadinamoje Amžinuoju miestu, esate lankęsi su draugais ar mylimuoju, tačiau šiame didingame mieste laiką ne ką prasčiau praleisite ir su vaikais. Vaikus labiausiai sudomins Koliziejus ir genialūs Leonardo da Vinčio išradimai. Miestas, kadaise buvęs viso pasaulio sostine, suvienijo daugelio tautų istoriją. Nuvykus į Romą, būtina aplankyti Vatikaną, Ispanijos aikštę, Trevi fontaną, Kapitolijaus kalvą, Romos forumą ir daugelį kitų viso pasaulio keliautojų pamėgtų kultūros paminklų, o kur dar tikra itališki ledai, kava ir, žinoma, pica!

Roma

Viena, Austrija

Viena – ne tik vienas romantiškiausių Europos miestų, bet ir puikiausia kryptis žiemos atostogoms bei vasaros atostogoms su šeima. Būnant Vienoje, būtina aplankyti įspūdingus Šenbruno rūmus, kuriuos supa vaizdingi parkai su gėlynais, tvenkiniais ir skulptūromis. Vaikams labai patiks apsilankymas „Prater“ atrakcionų parke, kuriame nuolat vyksta mugės ir veikia milžiniškas apžvalginis ratas – vienas iš Austrijos sostinės simbolių.

Tad Senajame Žemyne atostogas įsimintinai praleis tiek ieškantys nuotykių, tiek naujų įspūdžių, tiek ir ramaus poilsio po kaitria saulute.

Daugiau skaitykite Ieskaukeliones.lt arba Facebook puslapyje