1. Atidžiai tyrinėkite architektūros šedevrus

Barselona – miestas, garsėjantis įstabia architektūra: nuo XX a. pab. modernistinio dizaino iki naujausių tarptautinių architektūros projektų. Kai kurie paminklai pažymėti, kai kuriuos reikia atrasti savarankiškai. Gali būti, kad būtent Barselonoje pamatysite įspūdingiausią kada nors matytą statinį.

2. Parodykite bent nedidelį kultūrinį išprusimą

Kaip ir kiekviena Ispanijos autonominė provincija, Katalonija turi stiprų kultūrinį identitetą, paremtą tradicijomis. Tad planuodami kelionę, o vėliau – ir bendraudami su vietiniais gyventojais, parodykite, kad esate susipažinę su regiono aktualijomis. Pavyzdžiui, prieš kelerius metus bulių kautynės buvo uždraustos, o dabar politikai susiskaldė į dvi stovyklas, tad koridos likimas neaiškus. Taip pat nors Barselonoje plačiai rengiami flamenko pasirodymai, šis šokis atsirado ir vystėsi Ispanijos Pietuose.

Barselona

3. Apžiūrinėkite miestą vaikščiodami pėsčiomis

Katalonijos sostinę geriausiai pažinsite vaikščiodami, ypač jei lankotės istoriniame miesto centre. Siauros Gotikinio kvartalo gatvelės visiškai nepritaikytos važiuoti automobiliais ar juo labiau autobusais. Be to, keliaudami pėsčiomis, neteršite aplinkos, sutaupysite pinigų ir turėsite daugiau laiko pasigrožėti visais pro šalį plaukiančiais vaizdais.

4. Tapkite muzikinio miesto gyvenimo dalimi

Barselona – muzikalus miestas, ir visai nesvarbu, ar dievinate klasikinę muziką, ar šiuolaikiškus elektroninės muzikos rimtus. Apsilankykite koncerte, didžėjų fiestoje ar nusipirkite bilietą į vieną iš visame pasaulyje garsių Barselonos muzikos festivalių. Pavasarį ir vasarą Barselonoje vyksta daug renginių po atviru dangumi, įskaitant ir džiazo festivalį „Primavera Sound“.

Barselona

5. Sangrija? Ne, tik ne Barselonoje

Galbūt galvodami apie taurę gėrimo Ispanijoje pirmiausia pagalvojate apie sangriją? Žinokite, kad tai netipinis pasirinkimas lankantis Barselonoje. Kavinėje ar restorane verčiau užsisakykite vyno, kurio ištakos slypi būtent Katalonijoje.

6. Saugokite savo rankines ir kuprines

Deja, Barselonoje gausu vagišių, o vietiniai kišenvagiai pirmiausia nusitaiko būtent į išsiblaškiusius keliautojus. Tad jei nenorite netekti vertingų daiktų, pinigų ir pusdienio sugaišti policijos nuovadoje, saugokite savo turtą. Taip pat venkite mobilųjį ar piniginę laikyti kišenėje, šiukštu šių daiktų nedėkite ir ant stalo restorane arba bare.

Barselona

7. Užkopkite į kalvas

Vienas geriausių būdų norint pasimėgauti įspūdingais Barselonos vaizdais – užkopti į netoliese nuo miesto esančias kalvų viršūnes. Nuo Tibidabo atsiveria puiki miesto ir Viduržemio jūros panorama, tuo tarpu Montjuic plyti netoli nuo centro, čia pat rasite ir daug gražių parkų bei sodų, susipynusių su maloniais miesto kraštovaizdžiais.

8. Užsisakykite temines ekskursijas

Barselonoje, priklausomai nuo turistų pomėgių, specialiai jiems parengtos ekskursinės programos. Pavyzdžiui, vienos jų tematika – Ispanijos pilietinis karas. Kitoje keliautojai kviečiami į didžiausią miesto šviežių produktų turgų apsipirkti, o po to mokomi gaminti garsiausius ispaniškos virtuvės šedevrus.

Barselona

9. Paragaukite jūros gėrybių

Barselonoje rasite daug puikių restoranų, kur patiekiamos jūros gėrybės. Juose rasite klasikinių valgių, pavyzdžiui, omarų, moliuskų ar midijų, tačiau galėsite paragauti ir retesnių jūros gėrybių, pavyzdžiui, jūrinių ežių.

10. Peržvelkite populiariausias svetaines

Barselonoje yra keletas neįtikėtinai garsių paminklų ir įžymių vietų, tačiau bent kartą gyvenime verta aplankyti ne vien tik La Rambla gatvę ar Šv. Šeimynos bažnyčią. Būtinai nuvykite į mažiau žinomus rajonus, pavyzdžiui, Sants arba Poblenou. Nebijokite nutolti nuo populiariausių turistinių maršrutų – įgysite puikios patirties.

Barselona

Daugiau skaitykite Ieskaukeliones.lt arba Facebook puslapyje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)