Mokestis, priimtas kartu su visos Italijos biudžetu savaitgalį, leis miesto institucijoms nuo 2019 m. liepos reikalauti iš turistų vienkartinio mokesčio, kuris svyruos tarp 2,5 ir 10 eurų, priklausomai nuo metų laiko. Mokestį privalės susimokėti visi lankytojai, nepriklausomai nuo to, ar jie nakvoja mieste, ar ne.

Tai reiškia, kad mokestis bus privalomas ir vienos dienos lankytojams, tokiems kaip kruizinių laivų keleiviai, kurie šiuo metu išvengia jau įvestų mokesčių viešbučiuose. Apie 600 kruizinių laivų sustoja Venecijoje kasmet, o turistų skaičius siekia milijonus.

Miesto savivaldybės pareigūnai skaičiuoja, kad naujasis mokestis gali atnešti apie 50 mln. eurų per metus.

„Istorinio miesto centro valymo ir saugumo užtikrinimo išlaidos ilgus metus buvo padengiamos Venecijos gyventojų“, - dienraščiui „La Repubblica“ tikino miesto meras Luigis Brugnaro'as.

„Ačiū visiems, kurie nuo šiol padės palaikyti švarą Venecijoje ir leis miesto gyventojams jaustis patogiau“, - sakė L. Brugnaro'as.

Tviteryje L. Brugnaro'as pridūrė, kad institucijos ieško būdų, užtikrinsiančių, kad miesto lankytojai darbo ar studijų tikslais nebūtų paveikti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)