Šis regionas, žinoma, siejamas su Vladu Drakula – princu, taikydavusiu žiaurias bausmes įsibrovėliams ir nepaklusniems miestelėnams. Dėl nurodymo sodinti juos ant kuolų jis net gavo kuolų princo pravardę.

Vis dėlto turistus pilys, kuriose vaidenasi, ypač masina, rašoma tripsavvy.com. Toliau išvardytos penkios, anot legendų, gausiausiai vaiduoklių lankomos Transilvanijos vietos.

Brano pilis

Brano pilis laikoma žymiausia pilimi visoje Transilvanijoje. Taip, matyt, yra dėl jos sąsajų su airių rašytojo Bramo Stokerio romano „Drakula“ personažu. Brano pilis buvo mėgstama Rumunijos karalienės Marijos rezidencija.

Pilyje įrengto muziejaus ekspozicijoje esama ir apie šią valdovę primenančių reliktų, ir legendos apie Drakulą atributų, toli gražu nebūtinai atitinkančių faktais patvirtintas realijas. Nors pilis gali ir nepasirodyti tokia baugi, kaip teigiama kai kuriuose šaltiniuose, visgi vietinės legendos, pasakojančios apie nemarias sielas, naktimis neduodančias kaimiečiams ramybės, ir viduramžiai, kuriuos mena didingos pilies sienos, yra pakankamas pagrindas teigti, kad pilyje vaidenasi.

Huniadų pilis

Rasnovo citadelę ir Huniadų pilį sieja viena istorija, galėjusi nutikti kurioje nors vienoje, abiejose arba nė vienoje iš jų. Tiek iš Rasnovo citadelės, tiek iš Huniadų pilies (dar vadinamos Corvino arba Hunedoaros pilimi) kildinamos legendos apie šulinio kasimą. Abiejose pasakojama, kaip įkalintiems turkams buvo pažadėta laisvė, kai jie baigs kasti šulinį. Abiem atvejais darbas truko ilgiau nei dešimtmetį, tik vienoje istorijoje šulinį kasė du vyrai, o kitoje – dešimt.

Su Rasnovo citadele siejamoje legendoje pasakojama, kad kaliniai šulinio sienas išraižė eilutėmis iš Korano, o apie jų likimus neužsimenama. Huniadų pilies versija byloja apie tai, kad sargai sulaužė duotą pažadą ir nužudė kalinius, tačiau ant šulinio yra vieno kalinio neva paliktas įrašas, atskleidžiantis liūdną jo likimą patekus į nelaisvę tų, kurie neišpažįsta islamo.

Dėl legendų mąstant apie šulinį apima slegiantys, neramūs jausmai. Rasnovo citadelės šulinio dugne, kaip teigiama, buvo rasta žmogaus kaulų. Jie, esą, galėjo būti arba vieno iš šulinio kasėjų, arba kokio nors vėliau žuvusio nelaimėlio – niekas tiksliai nežino.

Hoia miškas

Transilvanijoje esantis Hoia miškas laikomas paranormalių reiškinių vieta. Dėl šios priežasties miškas ilgainiui ėmė figūruoti įvairiose legendose ir traukte traukti vaiduoklių medžiotojus ir šiaip nepaaiškinamų reiškinių mėgėjus. Sakoma, kad XX a. viduryje virš miško praskrido NSO. Mokslininkus iki šiol glumina įvairūs čia įvykstantys apsireiškimai, išnykimai ir kiti paslaptingi dalykai. Pačiame miško viduryje yra Velnio akimi vadinama vieta – keistas, medžiais neapaugęs plotas.

Poenario pilis

Poenario pilis – tai dar vienas su Vlado Drakulos asmeniu siejamas objektas. Šioje tvirtovėje princas trumpam apsistodavo, kai tekdavo tvarkyti įvairius reikalus. Sakoma, kad šioje pilyje klaidžioja turkams pasiduoti nenorėjusios, todėl nuo uolos nušokusios Drakulos žmonos šmėkla. Tie, kuriems yra tekę pilyje nakvoti, pasakoja apie keistus reiškinius – šviečiančius rutulius ir šviesos blyksnius.

Banffy pilis

Banffy pilis taip pat davė akstiną istorijoms apie paranormalius reiškinius. Per Antrąjį pasaulinį karą, traukiantis nacių kariams, pilyje kilo gaisras, sunaikinęs vertingą jos interjerą. Banffy pilyje apsilankė „Ghost Hunters International“ laidos komanda: joje buvo filmuota 114 pirmojo sezono serija. Šiuo metu pilis renovuojama. Darbai finansuojami įvairių istorinių statinių išsaugojimui pasišventusių organizacijų lėšomis. Ar joje vaidensis ir po rekonstrukcijos, paaiškės kiek vėliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)