Nebuvo centrinės aikštės, tankiai sustatytų namų. Nuo kranto nesimatė takelių ir laiptų, vedančių į kaimą, taigi pro šalį traukiantiems keliautojams Furore buvo praktiškai nematomas. Būtent dėl to Furore ėmė vadinti neegzistuojančiu kaimu. Galiausiai vienas kaimelio meras nutarė, kad laikas įtraukti kaimelį į žemėlapius.

Jis nurodė ryškiai nudažyti kiekvieną namą, kad matytųsi pakrante einantiems keliautojams. Tradicija puoselėjama iki šiol – kiekvieną rugsėjį menininkai iš viso pasaulio kviečiami atvykti ir ištapyti ant pastatų sienų piešinius, freskas.

Didžiausia Furore atrakcija – vadinamasis fiordas (it. Fiordo). Iš tiesų tai siauras tarpeklis, kuriuo sausuma iš kalno į jūrą teka upelis Schiato. Ant uolų prisiglaudusios senos žvejų trobelės. Fiordas – seniausia Furore kaimelio dalis. Pagrindinė kaimo dalis yra 300 m aukščiau, Vallone del Furore slėnyje.

Virš fiordo yra iš uolos iškirstas tiltas, juo eina kelias. Kasmet nuo 30 m aukščio tilto vyksta Tarptautinis nardymo čempionatas.

Vietos valdžia pasistengė, kad fiordas taptų turistų traukos vieta. Senos kalkių deginimo krosnies vietoje įrengė barą ir suvenyrų parduotuvę, senus namus renovavo, o muziejus pasakoja apie pramoninį paveldą ir fiordo augalų įvairovę. Vidurdienį saulė pasiekia siaurą tarpeklį ir apšviečia vos kelių metrų pločio paplūdimį, taip sukviesdama į jį daug žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)