Prie turistinių objektų – tik ryte ir vakare

Neseniai iš Romos sugrįžusi kelionių ekspertė Rasa Levickaitė pranešime spaudai tikina, jog bene dažniausia kiekvieno keliautojo klaida – daryti, kaip daro visi kiti. Todėl ir prie svarbiausių vietų eilės kasdien nusidriekia tuo pačiu metu.

„Eiti apžiūrėti kultūrinių objektų Romoje vidurdienį kaitinant saulei – paprasčiausias būdas pakliūti į minią, pralaukti kelių valandų eilėje, pamatyti pusę vaizdo ir besistumdant net nepasidaryti nuotraukos“, – neabejojo R. Levickaitė, todėl žymiąsias Italijos sostinės vietas patarė lankyti arba labai anksti ryte, arba vėlai vakare.

Roma


Visada būkite akyli

Kadangi Roma yra viena pasaulio turistų sostinių, neišvengiamai kartu ji – viena sostinių ir kišenvagiams. Todėl šiame mieste niekada nelaikykite telefono ar piniginės ant staliuko, net arti savęs, niekada nepalikite kuprinės ar rankinės toliau nuo akių ir niekada pernelyg nesileiskite į kalbas su nepažįstamaisiais.

„Romoje rizikinga net prašyti kitų, turistus primenančių, praeivių padaryti jūsų nuotrauką. Galbūt pataikysite ant tikrų keliautojų, o galbūt paprašytas žmogus dings minioje kartu su visais jūsų telefone turėtais duomenimis – Romos gatvėse prapulti nesunku“, – tikino R. Levickaitė.

Roma

Kava kavai nelygi

„99 proc. vietų Romoje kava bus tiesiog nuostabi. Tačiau kainodara – labai jau kūrybinga ir tam tikrų žaidimo taisyklių nesuprantantys atvykėliai labai nustemba, kad meniu parašyta viena suma, o sąskaitoje matyti kelis kartus didesnė“, – pasakojo „Baltic Tours“ ekspertė.

Taip yra todėl, jog daugelyje kavinių taikomi skirtingi įkainiai kavai, kuri geriama stovint prie baro, ir kavai, nusinešamai gerti sėdint prie staliuko. Antrosios kaina gali būti didesnė net tris kartus. Žinoma, prie turistinių objektų suma dar gerokai didesnė, o Romoje buvusieji daug kartų mėgsta skaičiuoti – 100 metrų toliau nuo lankytinos vietos, 50 centrų mažesnė puodelio kaina.

Roma


Kai kurių keistų mokesčių neišvengsite

Vis tik kartais nutinka ir visiškai atvirkščiai – atostogautojai įtaria patiriantys lupikavimą, nors nieko panašaus nevyksta. Štai staliuko mokestis coperto yra įprastas visoje Italijoje, o mūsų laikus pasiekė iš pačių viduramžių. Paprastai jis siekia 2 eurus, bet kartais gali būti ir kelis kartus didesnis.

Taip pat susitaikykite ir su miesto mokesčiu. „Šis priklauso nuo viešbučio kategorijos ir svyruoja nuo 2 iki 7 eurų asmeniui. Kad ir kaip tai beatrodytų keista, išvengti jo nepavyks – mokestis privalomas kiekvienam vyresniam nei 10 metų atvykėliui ir jį sumokėti prašoma grynaisiais. Tad šį kartą piktintis nevertėtų – Romoje dažnai bandoma turistus „apsukti apie pirštą“, tačiau tai ne vienas tų atvejų“, – teigė R. Levickaitė.

Roma


Nebijokite nutolti nuo centro

Pasitaiko, kad kartais žmonės atvyksta į Romą tikėdamiesi pernelyg daug: ir apžiūrėti garsiausių vietų, ir pamatyti tipiško vietinių gyvenimo, ir dar pasimėgauti šimtametėmis maisto tradicijomis. Ir nors per vieną kelionę visa tai padaryti tikrai įmanoma, nereikėtų tikėtis to rasti vienoje gatvėje.

„Neieškokite gastronominių stebuklų pačiame Romos mieste, nes jis orientuotas į vienkartinį vartotoją. Maistas jame bus geras, tačiau ne puikus. Jei norite tikrų maisto švenčių – čiupkite automobilį ir išriedėkite į Romos apylinkes. O ten jau prireiks valios nepriaugti dešimties papildomų kilogramų“, – juokavo R. Levickaitė.

Roma
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)