Vienu iš tokių statybų pavyzdžių tapo viešbutis „Prora“. Šis grandiozinis pastatas buvo sumanytas 20 tūkst. svečių, tačiau jame taip ir nepavyko niekam apsistoti.

Vokietijos Riugeno saloje stūkso milžiniškas pastatas, besidriekiantis net 4,5 km. Tai viešbutis, pastatytas dar 1936 metais. Valdžia planavo, kad jame ilsėsis geriausi tautos atstovai. Viešbutis yra padalytas į aštuonis korpusus, kuriuose įrengta 10 tūkst. dviviečių numerių. Šį viešbutį statė 9 tūkst. statybininkų, tačiau niekam taip ir nebuvo lemta jame pagyventi.

Prasidėjęs Antrasis pasaulinis karas sujaukė valdžios planus ir viešbutis jai neberūpėjo.

1948 – 1953 metais kai kuriuose šio statinio korpusuose buvo įsikūrusios Sovietų Sąjungos armijos kareivinės, o dar vėliau juos naudojo Vokietijos Demokratijos Respublikos kariuomenė. „Prora“ paskirtis dar ne kartą keitėsi, bet viešbučiu ji taip ir netapo. Iš esmės „Prora“ yra viešbutis – vaiduoklis.

Viešbutis „Prora“
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)