Anot Simonos, į Europos mados sostinę nuskristi paprasta – yra patogus skrydis iš Vilniaus į Milaną.

„Miestas dūzgiantis ir dieną, ir naktį, stilingai pasipuošę milaniečiai žavi savo išskirtiniu skoniu, ypač vyrai, kurie priešingai nei kitų didmiesčių gyventojai, mėgsta dėvėti švarkus“, – prisiminimais dalijosi S. Činčiukienė.

Simonos ir Tomo Činčiukų atostogos Italijoje

Viešnagės metu keliautojams gilų įspūdį paliko Duomo katedra, įsikūrusi šalia centrinės aikštės Milano širdyje, ir, žinoma, Viktoro Emanuelio galerija su įspūdingu stikliniu stogu, kurioje įrengtas prabangių parduotuvių pasažas.

Simonos ir Tomo Činčiukų atostogos Italijoje

Per keletą dienų išnaršę Milaną, pora traukiniu išvyko į kitą kelionės tašką – Rimini kurortą. Tai saulės nutviekstas, nusitęsusio 40 kilometrų auksinio Adrijos jūros paplūdimio kurortinis miestas, sužavėjęs didingų jachtų prieplaukomis ir nesibaigiančiomis paplūdimio pramogomis.

Simonos ir Tomo Činčiukų atostogos Italijoje

Vos už 25 km nuo Riminio yra įsikūrusi viena mažiausių Europos valstybių San Marinas. Tad Simona ir Tomas nepraleido progos aplankyti ir jo. Valstybė, kuri yra Panevėžio dydžio, sužavėjo savo piliakalniais, mažomis jaukiomis senamiesčio gatvelėmis ir peizažu. Kadangi valstybės sostinė driekiasi ant aukštos kalvos, vaizdas buvo stulbinantis.

Simonos ir Tomo Činčiukų atostogos Italijoje

„Ir štai paskutinė mūsų užkariauta Italijos vieta – Venecija. Nors pliaupė lietus, knibždėte knibždėjo turistų. Ši vieta išties yra kažkokia ypatinga. Ji mums paliko didžiausią įspūdį, tai miestas turintis savo ypatingą dvasią, savo gyvenimo ritmą. Vietinių ten likę nedaug, tačiau jie nors ir išvargę nuo turistų burzgesio, atrodo laimingi ir besišypsantys. Italija – šalis, kurios niekuomet nebus per daug“, – kelionės įspūdžiais dalijosi lietuviai.

Simonos ir Tomo Činčiukų atostogos Italijoje

Vaizdo siužete klaipėdiečiai S. ir T. Činčiukai įamžino tai, kas paliko didžiausią įspūdį šioje įvairiapusiškai turtingoje Pietų Europos šalyje ir užfiksuotais vaizdais dalijasi su DELFI skaitytojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)