Žiemai duris vėl atvėrė naujausia Švedijos ledo viešbučio „IceHotel“ versija – ne mažiau stulbinanti nei visada. Kasmet nuo 1989 metų „IceHotel“ statomas Jukasjervio gyvenvietėje, esančioje už 200 kilometrų į šiaurę nuo poliarinio rato, šalia Turneelveno upės. Šiųmetis „IceHotel“ – jau 28-oji šio viešbučio versija.

Šiais metais viešbučio statybai menininkai panaudojo 30 tūkstančių kubinių metrų sniego ir ledo mišinio, taip pat 500 tonų kristalo skaidrumo natūralaus ledo taurėms ir ledo barui sukurti. Viešbutyje yra 35 unikalaus dizaino apartamentai, ledo ceremonijų salė ir visiškai nauja užšaldyta aikštelė vaikams.

Pagrindinėje salėje įspūdingiems šviestuvams sukurti buvo panaudota tūkstantis rankomis poliruotų ledo kristalų. Kadangi ledo ceremonijų salės tema – gėlės, ant jos sienų galima išvysti 200 rankomis iš sniego ir ledo mišinio sukurtų augalų.

Ledo viešbutis Švedijoje

Kuriant ir statant šių metų viešbutį dalyvavo 36 menininkai iš septyniolikos pasaulio šalių. Tarp jų buvo dvi britų komandos, dalyvavusios statant ir pernai metų viešbutį. Liverpulyje dirbantis dizainerių duetas Huegh ir Howardas Milleriai sukūrė apartamentus pavadinimu „A Rich Seam“. Skulptorė ir iškamšų darytoja Lisa Lindqvist iš Dorseto sukūrė kitus apartamentus, pavadintus „A Wandering Cloud“, kuriuose virš ledo lovos kabo milžiniškas iš ledo išskaptuotas debesis. Šiame viešbutyje galima rasti ir „Faberge“ kiaušinį, kosmoso tema įrengtą kambarį, ir apartamentus, kuriuos įkvėpė laivu Viduržemio jūrą įveikti mėginantys pabėgėliai (jis pavadintas „Daily Travellers“).

Ledo viešbutis Švedijoje

Gruodžio 15 dieną duris atvėręs „IceHotel“ lankytojams siūlo tokias veiklas kaip arktinė joga, žiemos bėgimas, šiaurinis slidinėjimas, „Aufguss“ saunos (su vandeniu maišomi eteriniai aliejai, kad būtų išgautas aromatingas garas) ir mokymai, kaip geriausia sportuoti arktinio klimato sąlygomis. Norintys apsistoti šiame viešbutyje už naktį moka 200 dolerių ir daugiau!

Taip pat restorane siūloma nauja patirtis – dvylikos patiekalų meniu, orientuotas į vietos produkciją. Nuo viešbučio atokiau įrengtas sniego parkas jauniesiems jo lankytojams, kur vaikai gali daryti sniego angelus, statyti nedidelius ledo viešbutukus ir netgi išraižyti savo kompozicijas specialioje sniego tvirtovėje.

„IceHotel“, kurį pristato „Discover the World“, veiks iki kitų metų kovo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)