Įsivaizduokite – stovite ant Trolltungos, pakibusios 700 metrų virš tyro Ringedalsvatnet ežero Norvegijoje. Nuo šios uolos atsiveria vienas gražiausių vaizdų pasaulyje. Tačiau nuotraukos neatspindi to, kas ten iš tiesų dedasi.

Sprendžiant iš vaizdų nuo garsiosios uolos nuotraukų, tai – viena nuošaliausių vietų pasaulyje. Deja, už gražių nuotraukų slypi liūdna tiesa. Iš tiesų ten knibžda turistų, laukiančių eilės nusifotografuoti.

Kaip matyti iš keliautojų darytų ir internete išplatintų užkulisinių nuotraukų, jūs būsite tik vienas iš daugelio minioje tų, kurie valandų valandas stovi eilėje vardan minutės džiaugsmo.

Kelionių tinklalapyje „TripAdvisor“ rasite daugybę nusiskundimų, kad prie uolos nuolat prisigrūdę daugybė turistų. „Kai atvykome prie Trolltungos, buvo tiesiog liūdna, – rašė vienas turistas. – Šioje vietoje – daugybė šiukšlių ir žmonių numestų atliekų! Net baigiantis sezonui čia DAUG žmonių, tenka maždaug valandą stovėti eilėje, kad galėtum pafotografuoti.“
Kitas žmogus rašė: „Kai pasiekėme viršūnę, teko laukti beveik keturias valandas, kad galėtume pafotografuoti.“

Daugelis keliautojų pataria – jei norite išvengti chaoso, reikia ateiti į Trolltungą apie 6 val. ryto.
Kita vertus, per daug nenusiminkite. Nepaisant neromantiškos realybės, daugelis keliauninkų tvirtina, kad nuo šios uolos atsiveria magiški vaizdai: „Nepaisant visko, reginys tiesiog gniaužia kvapą. Nuo jūros lygio užkopi į snieguotą, akmenuotą plokščiakalnį, nuo kurio atsveria ledyninis ežeras ir jį supantys kalnai. Pats liežuvis yra nuostabus, ant jo stovint suvoki, kokie maži ir nereikšmingi visi esame.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)