Moteris teigia niekuomet negalvojusi, kad keliaujant su mažamečiais vaikais įmanoma pailsėti ir suaugusiems. Mat beveik aštuonerių duktė ir trejų sūnus – itin judrūs vaikai.

„Daugelis draugių net ir su mažesnėmis atžalomis gali leistis į savarankiškas keliones, kuriose nuomojiesi apartamentus ir per savaitę išmaišai visą salą, tačiau mums šis variantas nepavyksta. Su dukra pirmąkart atostogauti išskridome, kai jai tebuvo 5 mėnesiai, nuo to laiko ir pamėgome viešbučius su „viskas įskaičiuota“. Taip keliaudavome po porą kartų per metus, vėliau gimė jaunėlis, kelionių kaina šeimai pabrango, tad išskrisdavome kiek rečiau. Tačiau po kiekvienos kelionės pailsėję grįždavo tik mažieji (šiaip jie niekad ir nebūdavo pavargę), nes mudu su vyru lakstydavome vienas paskui vieną, kitas paskui kitą. Mūsų vaikai nėra iš tų, kurie ramiai sėdi prie stalo ar susikoncentravę stato smėlio pilį paplūdimyje. Jie nuolat bėga, yra nevalgūs, dėl to rinkdavomės viešbučius, skirtus šeimoms ir su plačiausiu įmanomu valgio asortimentu vaikams“, – pasakoja dviejų vaikų mama.

Atostogos apartamentuose kainavo dvigubai

Šeima keliaudavo ten, kur visuomet šiltas klimatas, neilgas skrydis ir būtinai rinkdavosi viešbučius su „viskas įskaičiuota“ programa. Tiesa, kartą susiviliojo pasiūlymu pailsėti Kipre, kur dviems savaitėms išsinuomavo apartamentus ir automobilį kelionėms saloje.

„Finansine prasme šios atostogos mums kainavo dvigubai. Net ir nusipirkus palyginti pigius lėktuvo bilietus, daugiausiai pinigų išleidome pramogoms bei maistui. Vaikams neužteko vos išėjus į terasą rasti nuosavą baseiną, o už kelių šimtų metrų turkštis jūroje. Be to, kasdien maistą gamindavomės patys, o nevalgiems vaikams stengdavomės įtikti kasdien ruošdami vis kitus patiekalus. Tai mums kainavo labai brangiai, todėl nusprendėme, kad kitąkart ir vėl važiuosime į viešbutį, kur vaikai galės išsirinkti jau pagamintą maistą“, – sako Gintarė ir juokauja, kad iš tų dviejų savaičių atostogų pasikeisdami su vyru jiedu turbūt savaitę praleido virtuvėje.

Tad šią vasarą šeima spontaniškai nusprendė skristi į Turkiją, kur poilsio kainos nesikandžiojo. Sidės regione pasirinktas viešbutis žadėjo nemažai pramogų vaikams, nusileidimo kalnelius į baseiną, atskirą restoraną vien mažiesiems. Neblogi buvo ir kitų atostogautojų atsiliepimai.

„Tačiau scenarijus kartojosi – vėl teko pildyti mažųjų norus, nes viešbutyje esančiame vaikų klube animatorės kalbėjo tik rusiškai, vakarais viešbučio amfiteatre vykę renginiai buvo labai kuklūs (dažniausiai – vaikų diskoteka grojant rusiškai muzikai). Žodžiu, vėl lakstėme paskui atžalas, kasdien važiuodavome į miestą, vaikščiodavome po turgelius, nes daugiau jokių pramogų ten nesiūlė. Grįžę su vyru prisiekėme, kad kitos atostogos įvyks tik tada, kai vaikai taps paaugliais ir mes bent jau galėsime pagulėti prie jūros“, – su šypsena prisimena jauna moteris.

Tačiau po kelių mėnesių ji netikėtai gavo pasiūlymą vėl vykti į Turkiją. Viešbutis, anot poros, atrodė tobulas, o ir kaina prieinama. Tad daug negalvoję, nusprendė ir vėl skristi ir bandyti „pailsėti“.

Suprato klydę pirmąjį atostogų rytą

„Kraudamiesi lagaminus juokėmės vienas iš kito ir skirstėmės dienas, kada kuris prižiūrės kurį vaiką, nes giliai viduje buvome įsitikinę, jog tai bus dar viena šventė vaikams, bet nulis poilsio mums. Tačiau šįkart klydome ir tai supratome patį pirmą rytą, atsibudę viešbutyje „Rixos Premium Tekirova“. Nors šis viešbutis taip pat, kaip ir kiti, kuriuose ilsėdavomės anksčiau buvo 5 žvaigždučių ir „viskas įskaičiuota“, taip pat šeimyninio tipo, tačiau skyrėsi kaip diena ir naktis“, – sako šiaulietė.

Jos teigimu, ten esantis vaikų klubas yra praktiškai tokio dydžio, kaip atskiras viešbutis, su atskirais baseinais, nusileidimo kalneliais, ten įrengtu vaikų restoranu bei sporto aikštelėmis. Klube yra du kino teatrai, kuriuose nuolat buvo rodomi naujausi animaciniai filmai, šalia esančiuose kambariuose organizuojamos „Playstation“ varžybos, rankdarbių užsiėmimai.

„Užsiėmimai prasidėdavo 10 valandą ryto nuo vaikiškos jogos bei šokių, viskas suskirstyta pagal amžiaus grupes. Žinoma, lietuviškai kalbančių animatorių nebuvo, bet visi darbuotojai ten bendrauja universalia – vaikų kalba ir mažieji dėl to net nekompleksuoja. Kiekvienai dienai sudarytas atskiras veiklos tvarkaraštis, kuriame – nuo cheminių eksperimentų, šokių pamokų, stalo žaidimų, rankdarbių, minigolfo iki pačių vaikų sukurtų madų šou bei žaidimų baseine. „Rixy“ darbuotojai pasirūpina ir kad vaikai visi drauge papietautų, tad buvo dienų, kai vaikus pamatydavome tik vakarop. Laimingus ir pavargusius nuo veiklos“, – prisimena Gintarė.

„Rixos“ viešbučių tinklui priklauso ir Antalijoje esantis turkišku Disneilendu vadinamas milžiniškas pramogų parkas „The Land of Legends“, į kurį kelionė bei įėjimas viešbučio tinklo klientams nekainuoja. Ten nuvykę vaikai plaukiojo su delfinais (už papildomą mokestį), mėgavosi tigrų ir pingvinų draugija, čiuožė kalneliais bei mėgavosi cirko pasirodymais.

„Supratau, kad ir keliaujant su vaikais vis tik įmanoma pailsėti. Reikia tik išsirinkti viešbutį, kuriam ne tik svarbu į savo internetinį puslapį susidėti gražias retušuotas nuotraukas ir gražiais tekstais deklaruoti rūpestį vaikams. Idealiausia yra pasikliauti bičiulių ar pažįstamų gidų patirtimi, tuomet ir atostogos taps poilsiu ne tik vaikams, bet ir tėvams“, – pataria Gintarė ir priduria, kad nors ir gyvenimas per trumpas, kad grįžtum į tas pačias vietas, tačiau jų šeima jau planuoja kitos vasaros kelionę į mažą Turkijos Tekirovos miestelį su didžiuliu pramogų pilnu „miestu“ jųdviejų vaikams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)