Didingos bazilikos

Šv. Petro bazilikoje per dieną apsilanko iki 20 tūkst. žmonių. Laimei, Romoje yra ir kitų nuostabių bazilikų, kurios žavi savo įstabiu grožiu, didybe ir dailumu, tačiau tuo pačiu ten galima sėkmingai išvengti turistų minių. Pavažiavę vos kelias metro stoteles atsidursite prie San Paolo Fuori le Mura – trečios pagal dydį krikščioniškojo pasaulio šventyklos. Čia lankydamiesi galėsite apžiūrėti V a. triumfo arką ir nepakartojo grožio mozaikas.

San Lorenzo Fuori le Mura – dar viena didingu grožiu alsuojanti bazilika, esanti San Lorenzo universitetiniame rajone. Ši bažnyčia vadinama viena žaviausių Romoje: jos grynas šiek tiek vaiduokliškas grožis, kuriuo pasigrožėti atvyksta vos vienas kitas lankytojas, neabejotinai sužavės ir jus.

San Paolo Fuori le Mura

Dieviški sodai

Jei vis tik žvalgotės atokesnės vietelės arčiau Šv. Petro bazilikos, vykite į Vatikano sodus, kurių grožiu pasimėgauti proga tenka tik tiems, kurie rezervuoja apsilankymą prieš savaitę. Tai nuostabi proga iš arčiau pamatyti tik siauram ratui žinomą pasaulį. Šie preciziškai prižiūrimi sodai pasižymi ypatinga čia tvyrančia ramybe ir simetriškomis gyvatvorėmis.

Vatikano sodai

Baroko lobis

Perėję į kitą Tiberio upės pusę kartu su Ispanijos laiptų link skubančių turistų minia nusukite šiek tiek į šalį ir apsilankykite mažai kam žinomame muziejuje Museo Missionario di Propaganda Fide. Baroko meistrų Bernini ir Barromini sukurtame pastate įsikūrusiame muziejuje saugomos ne vieną šimtmetį iš užsienio kunigų vežtos dovanos. Maža to, čia lankydamiesi turėsite puikią progą apsižvalgyti Bernini bibliotekoje ir Barromini koplyčioje.

Išskirtinio pigumo makaronai

Tridente rajone, kuriame gausu dizainerių parduotuvių, taip pat įsikūrusios ir kelios žavingos, bet mažai kam žinomos vietelės. Viena iš jų – mažytis makaronų restoranas „Pastificio“, kur siūloma pigiai ir skaniai papietauti. Nuo pirmadienio iki šeštadienio 13-15 val. klientams siūloma pasirinkti vieną iš dviejų šviežiai paruoštų makaronų patiekalų. Čia galite papietauti vos už 4 eurus, o tai skamba tikrai neįtikėtinai, atsižvelgiant į šio rajono prabangumą.

Pagal užsakymą siuvamos odinės rankinės

Tridente rajone yra ir kitų slaptų vietelių, pavyzdžiui, su oda dirbančių meistrų dirbtuvių, kurios atrodo lyg būtų strigusios laike. „Pelleteria Nives“ – vienos iš tokių dirbtuvių, kuriose galima užsisakyti rankinę, piniginę ar diržą ir kurią pagamins pagal jūsų užsakymą, todėl pirkinys tobulai atitiks būtent jūsų poreikius.

Gardžiausias desertas

Jei širdis trokšta tobulo deserto, skubėkite į Via della Croce gatvę, netoli nuo kurios įsikūrusi legendinė Romos kavinė „Bar Pompi“, garsėjanti tobulu „tiramisu“ desertu. Šios kavinės nepastebėti nepavyks dėl čia nuolat besibūriuojančio vietinio jaunimo, atskubėjusio pasimėgauti šiuo nepakartojamo skonio desertu.

Nuodėmės verti ledai

Galbūt jūsų vaizduotę kaitina ne svajonės apie tiramisu, o mintys apie tobulus ledus. Tada rekomenduojama skubėti į Claudio Torce ledainę. Nors ši vieta retai įtraukiama į turistams skirtus vadovus, vietiniai gali prisiekti, kad būtent čia galima rasti gardžiausių ledų Romoje. Atvykę į šią ledainę galėsite paragauti itin neįprastų salierų, morkų ar gorgonzolos sūrio skonio ledų.

Šiuolaikinis dolce vita variantas

Į Pietus nuo Vatikano esantis energingas ir dailus Trastevere rajonas daugelio mėgstamas kaip puiki vieta išgerti taurei vyno. Čia žvilgsnį džiugins žavingų atspalvių pastatai, todėl itin malonu laiką leisti barų lauko terasose. Tiesa, vasaromis šioje vietoje susirenka tikrai daug žmonių. Jei norite išvengti minių ir pasimėgauti Romos ramybe, aplankykite „Il Baretto“ – dailaus dizaino vietą, žavinčią čia tvyrančia vintažo atmosfera, žalumoje skendinčia terasa ir nuostabiu pro langus atsiveriančiu vaizdu. Jei svajojate sužinoti, koks yra šiuolaikinis dolce vita gyvenimas Romoje, būtinai atvykite būtent čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)