Šį miestą verta aplankyti bet kokiu metų laiku. Vietiniai didžiuojasi, kad nedideliame ir labai jaukiame miestelyje gimė saksofono išradėjas Adolphe'as Saxas. Nenuostabu, kad daugelis vietinių gyventojų moka groti šiuo instrumentu. Kasmet čia organizuojami saksofono muzikos turnyrai, koncertai ir kitokie renginiai. Tačiau Dinantas turi ką pasiūlyti ne tik muzikos istorijos mėgėjams.

Tai tikras rojus įvairių žygių pėsčiomis gerbėjams – mieste ir aplink jį yra daugiau nei 2 tūkst. km pažintinių takų. O pažinti ir pamatyti, iš pirmo žvilgsnio nedideliame miestelyje, tikrai yra ką. Dinantas yra apsuptas Ardėnų kalnais, todėl vaizdai keliautojus pakeri.

Daugeliui pati gražiausia vieta šiame mieste yra Dinanto pakrantė. Savo gamtos grožiu ji traukia turistus iš viso pasaulio. Čia yra daug lankytinų objektų tarp kurių garsiausia – Šv. Dievo Motinos bažnyčia. Į ją pakilti reikia 420 laiptelių, kurie kylą į uolos viršūnę.

Viešint Dinante privalu aplankyti miesto rotušę, citadelę, Leffe vienuolyną ir daugelį kitų vietų, todėl čia verta apsistoti visam savaitgaliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją