Tarptautinės greitųjų autobusų maršrutų bendrovės „Lux Express“ vadovas Lietuvoje Tomas Kaziliūnas pastebi, kad savaitgalinės išvykos į Latviją ar Estiją vilioja vis daugiau lietuvių. Vasaromis neretai išvykti trumpam jaunimą paskatina ir kitose Baltijos šalyse vykstantys muzikos festivaliai, rašoma pranešime spaudai.

„Tiek Latvija, tiek Estija siūlo visą pluoštą muzikinių festivalių. Pastebime, kad vis daugiau jaunų žmonių vasaros savaitgalius praleidžia ne tik Lietuvoje vykstančiuose festivaliuose, bet renkasi išvykas pas latvius ar estus, kurie siūlo įvairių muzikos stilių renginius“, – teigia T. Kaziliūnas.

Kviečiame susipažinti, kada ir kokie muzikos festivaliai skambės Latvijoje ir Estijoje šią vasarą.

Latvija: nuo operos garsų iki elektroninės muzikos

Žinomiausias tarp lietuvių Latvijos muzikos festivalis „Positivus“ šiemet drebins Salacgrivą, apie 100 km nuo Rygos nutolusį miestą, liepos 14-16 d.

Elektroninės ir populiariosios muzikos gerbėjus pritraukiantis renginys šiemet vilioja tokiais atlikėjais ir grupėmis kaip Ellie Goulding, „Cigarettes After Sex“, „Kingdom“. Tarp Latvijos atlikėjų ir svečių iš užsienio skambės ir lietuvio „Daddy Was a Milkman“ dainų garsai.

Skaičiuojama, kad šis didžiausias muzikos festivalis Baltijos šalyse sulaukia apie 35 tūkst. muzikos gerbėjų.

Džiazo muzikos mylėtojai į Latviją kviečiami liepos 17-22 dienomis. Mažiau nei 50 km nuo Rygos esančiame Saulkrasti mieste vyks Saulkrasti džiazo festivalis po atviru dangumi. Beveik savaitę vyksiančiame renginyje pasirodys tokie atlikėjai kaip Jimmy Dludlu iš Mozambiko, The Ditties iš Lietuvos, Sharón Clark ir Mattias Nilsson (JAV, Švedija), Kle2Go (Rusija).

Klasikinės muzikos pasiilgusius gyventojus birželio 8-18 d. Latvijos sostinė kviečia į Rygos operos festivalį. Šiemet festivalis švenčia jau dvidešimtą gimtadienį. Šįkart festivalio svečiai kviečiami šūkiu „Viva Romantica“. Renginio metu skambės tokios operos kaip „Faustas“, „Karmen“, „Eugenijus Oneginas“.

„Muzikos festivaliai Latvijoje – tik dar vienas traukos objektas, paskatinantis lietuvius rinktis trumpas išvykas į Rygą. Skaičiuojame, kad keleivių autobusais skaičius į kaimynų sostinę kasmet vis labiau auga“, – kalba T. Kaziliūnas.

Liepos 28-29 d. Jūrmaloje skambės pop ir „house“ muzikos festivalis „Summer Sound“. Šiame pajūrį drebinančiame muzikos renginyje pasirodys tokios grupės kaip „Fanco Franco“, „Skyforger“, „Ivo Fomins“, „Cheat Codes“.

Latviai turi kuo šią vasarą pradžiuginti ir bliuzo gerbėjus. Jiems – liepos 25 d. Siguldoje organizuojamas Siguldos pilies bliuzo festivalis. Renginio metu pasirodys „Cedric Burnside Project“, „Raphael Wressing & Soul“, „Gift Band“, „The Blues Gang“ ir kiti atlikėjai.

Estija kviečia ir rokerius bei metalo gerbėjus

Vasara, pilna muzikos garsų, šiemet bus ir Estijoje.

Birželio 29- liepos 1 d. šalyje vyks net du muzikos festivaliai. Pirmasis – elektroninės muzikos festivalis „Into the Valley“. Rumu mieste vykstančioje šventėje savo kūriniais dalinsis Anna Hanna, Cassy, Kask, Marcel Dettmann bei kiti.

Tuo pačiu metu metalo muzikos gerbėjai trauks į Vana-Vigala, kur vyks Hard Rock Laager su tokiomis grupėmis kaip „Katatonia“, „Arcturus“, „Asphyx“, „Nordjevel“. Šis renginys – ilgiausią istoriją turintis roko/metalo festivalis Baltijos šalyse.

Liepos 7-9 d. roko muzikos mėgėjai rinksis į dar vieną festivalį Estijoje – „Amme Rock“, kuriame savo muzika dalinsis „Dnd“, „Sibyl Vane“, „Evestus“, „Dead Furies“ ir kitos grupės.

Elektroninės muzikos mylėtojai rugpjūčio 3-6 d. kviečiami į Pernu mieste vyksiantį „Weekend Festival Baltic“. Čia tarp atlikėjų tokie vardai kaip Martin Garrix, Armin van Buuren, Deadmau5, The Chainsmokers.

Apie 100 km nuo Talino esančiame Hapsalu mieste rugpjūčio 4-5 d. vyks bliuzo ir rokenrolo festivalis „Augustiluus“ su Eric Gales, Hathan Hames, Duke Robillard, Lachy Doley ir kitais atlikėjais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją