Lisa Kulpa, vienoje stambioje oro linijų bendrovėje dirbanti stiuardesė, su „The Points Guy“ kalbėjosi apie tai, kaip rinkdamiesi skrydžio laiką keliautojai gali išvengti vėlavimų.

Vėluojantis skrydis gali tapti košmariška atostogų pradžia, ypač, jei lėktuvas vėluoja daugiau nei kelias valandas, todėl Lisa pasiūlė keletą patarimų, kaip reikėtų rinktis skrydžio laiką, rašoma express.co.uk.

Ji neturėjo gerų žinių pelėdoms, vengiančioms itin ankstyvų rytų oro uostuose, ir sakė, jog kuo anksčiau skrisite, tuo bus geriau.

„Ankstyviausi dienos skrydžiai visada yra geriausias pasirinkimas bent dėl kelių priežasčių“, – teigė ji.

Stiuardesė paaiškino, kad patys pirmieji skrydžiai kelia mažiausią tikimybę, jog lėktuvas neišskris laiku. Taip yra todėl, kad lėktuvas į oro uostą bus atskridęs jau iš vakaro ir lauks vietoje. Tokiu atveju keleiviams nereikia nerimauti, ar jų lėktuvas laiku suspėjo atskristi iš kito oro uosto – jei taip neįvyksta, tai sukelia „domino“ efektą.

Skrydžiams, numatytiems vėlesniu paros metu, būdinga didesnė tikimybė vėluoti, nes įsitraukia tokie veiksniai, kaip pasikeitusios oro sąlygos, vėluojantis techninis aptarnavimas ar nesklandus įlaipinimas arba išlaipinimas. Skrydžių palydovė įspėjo, kad tai sutrikdo visą skrydžių tvarkaraštį.

Ji tęsė: „Jei gyvenate mažesniame mieste, o ne didmiestyje, taip pat rekomenduoju rinktis kuo ankstesnį skrydį, nes tai reiškia, kad įgulos nariai greičiausiai bus nakvoję šiame mieste ir bus laiku pasirengę jūsų skrydžiui.“

Tačiau net ir tai ne visada apsaugo nuo vėlavimų – kartais vienas iš įgulos narių gali susirgti, o tai reiškia, kad oro linijų bendrovei skubiai teks ieškoti pakaitinio įgulos nario.

Nepaisant streso, kurį sukelia nusikalstamai anksti suskambęs žadintuvas, rytinis skrydis gali būti geriausias turisto pasirinkimas. Tai ne tik padidina tikimybę išvengti skrydžio vėlavimų ir maksimaliai išnaudoti savo pirmąją atostogų dieną (nes į paskirties vietą taip pat atvyksite priimtinu metu), bet ir užtikrina, kad įsėsite į švarų lėktuvą. Taip yra todėl, jog lėktuvai per naktį būna kruopščiai išvalomi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)