Gera žinia tiems, kurie ieško atostogų dabar, yra ta, kad vartotojų grupės „Which?“ atliktas tyrimas parodė, jog sausis yra vienas pigiausių laikotarpių pirkti vasaros atostogas, rašoma „The Guardian“.

Patikrinę tūkstančių atostogų paketų kainas, jie nustatė, kad pusės iš šešių nagrinėtų krypčių – Graikijos, Turkijos ir Portugalijos – vidutiniškai kainos buvo mažiausios gruodžio mėnesį. Sausis paprastai buvo antras pagal pigumą mėnuo, kai galima užsisakyti kelionę šiomis kryptimis, taip pat tai buvo pigiausias mėnuo, kai galima užsisakyti atostogas Italijoje.

Ispanija ir Kanarų salos buvo išimtis – iš anksto užsisakyti kelionę paprastai buvo brangiau nei paskutinę minutę.

Sakantis kelionę, reikėtų prisiminti pandemijos pamokas ir turėti kuo daugiau apsaugos priemonių, kurios padėtų išvengti nuostolių, jei netikėtai tektų keisti planus ar atšaukti atostogas. Populiariuose viešbučių bei apartamentų rezervavimo puslapiuose yra galimybė pasirinkti nemokamą atšaukimą. Tiesa, už tai paprastai tenka susimokėti daugiau.

Pasirinkus kelis atsitiktinius viešbučius Paryžiuje, pastebėta, kad už nemokamą atšaukimą tenka papildomai susimokėti nuo 2 iki 18 proc. daugiau.

Jeigu jums reikalingas registruotas bagažas, atminkite, kad už jį mokėti anksčiau išeina gerokai pigiau nei jau būnant oro uoste. Dėl šios priežasties labiausiai apsimoka registruotą bagažą pridėti iš karto perkant bilietus.

Visada naudokitės skrydžių palyginimo svetainėmis. Didžiausiose skrydžių palyginimo svetainėse yra įrankiai, kuriais nuolat tikrinamos kainos tūkstančiuose puslapių. Jos gali palyginti kainas per kelias sekundes ir surasti geriausius pasiūlymus bet kurioje pasaulio vietoje, rašoma „The Times“.

Geriausios skrydžių palyginimo svetainės yra „Skyscanner“, „Kayak“, „Momondo“ ir „Google Flights“.

Tiesa, reikia žinoti, kad tiesiogiai užsisakyti skrydžių lyginimo svetainėse negalima. Iš jų būsite nukreipti į kitą puslapį, todėl prieš atlikdami užsakymą įsitikinkite, jog esate patenkinti tos bendrovės pasiūlymu. Kartais gali būti pridėtas užsakymo mokestis, kuris padidina kainą.

Kaip ir skrydžių atveju, visada verta palyginti viešbučius. Galite pasinaudoti kai kuriomis aukščiau pateiktomis svetainėmis, taip pat apsilankyti viešbučių palyginimo „Trivago“ puslapyje.

Asociatyvioji nuotr.

Nedelsdami pasirūpinkite kelionės draudimu. Galite rinktis iš dviejų pagrindinių kelionių draudimo variantų – vienkartinio arba metinio. Jei atostogaujate bent kelis kartus per metus, gali būti, kad metinis draudimas jums kainuos pigiau nei kaskart pirkti vienkartinį.

Svarbiausia yra pasirūpinti draudimu vos užsisakius kelionę, nes jis gali padėti atgauti pinigus, pavyzdžiui, susirgus ar nebegalint vykti dėl šeimos nario mirties.

Automobilio nuomos draudimą visada įsigykite atskirai. Atvykus prie automobilio nuomos punkto, visada bandoma parduoti beprotiškai brangų papildomą draudimą. Kitaip, anot jų, už menkiausią įbrėžimą teks brangiai susimokėti. Tačiau papildomas draudimas, kurį tiesiogiai parduoda automobilių nuomos bendrovės, beveik visada yra per brangus.

Yra kitas, daug pigesnis būdas gauti tokią pačią draudimo apsaugą už nedidelę kainą – dažnai 50–75 proc. mažesnę. Paprasčiausiai pasirūpinkite savo automobilio nuomos papildomu draudimu atskiroje draudimo bendrovėje. Galite gauti draudimą vienkartiniam važiavimui, bet jei automobilius nuomojatės tris ar daugiau kartų per metus, rinkitės metinį draudimą.

Reikia žinoti – jei patys pasirūpinate automobilio nuomos draudimu ir automobilis apgadinamas, turėsite sumokėti nuomos bendrovei, o paskui atskirai reikalauti pinigų iš savo draudiko, todėl įsitikinkite, kad turite visus dokumentus, nuotraukas bei įrodymus.

Daugelis žmonių mėgsta savarankiškai planuotis keliones, tačiau ne veltui vis dar egzistuoja kelionių agentūros. Jei rasite gerą agentūrą, ji gali jums sukurti puikią kelionę be jokių pastangų bei dažnai už daug mažesnę kainą nei tuo atveju, jei kelionę rengtumėte patys.

Apsvarstykite galimybę keliauti darbo dienomis, o ne savaitgaliais, nes tuomet bilietų kainos dažnai būna mažesnės. Pavyzdžiui, skrydis iš Niujorko į Londoną trečiadienį gali kainuoti gerokai pigiau nei šeštadienį, rašoma „Forbes“.

Skrisdami į mažiau žinomą oro uostą galite sutaupyti pinigų. Pavyzdžiui, rinkitės ne pačiame miesto centre esantį oro uostą, o stovintį kiek tolėliau, apylinkėse. Be to, skrydis su persėdimu gali būti ekonomiškesnis nei tiesioginiai skrydžiai. Tokios svetainės, kaip „Momondo“, padeda ieškoti šių alternatyvių maršrutų variantų.

Apsilankymas vietiniuose turguose gali būti puikus būdas sutaupyti pinigų maistui. Tokiuose turguose, kaip La Boqueria Barselonoje ar Borough Market Londone, galima įsigyti šviežio ir nebrangaus maisto. Šiuose turguose taip pat dažnai galima nusipirkti regioninių patiekalų mažesnėmis kainomis nei restoranuose.

Be to, tokie miestai, kaip Bankokas bei Meksikas, garsėja savo gatvės maisto kultūra, kurioje galima skaniai ir nebrangiai pavalgyti.

Jei vykstate į Europos Sąjungos šalį, įsitikinkite, kad turite sveikatos draudimo kortelę, rašoma „Money Saving Expert“.

Kortelė suteikia teisę gydytis valstybinėse ES ligoninėse ir pas šeimos gydytojus už tą pačią kainą, kaip ir vietiniams gyventojams. Taigi, jei jie moka, mokate ir jūs, o jeigu jiems nemokama, tai nemokama ir jums.

Tik atminkite, kad tai nėra kelionės draudimo pakaitalas – nors ir labai naudinga, kortelė skirta tik medicininei apsaugai.

Oro uostuose per saugumo patikrą negalima neštis gėrimų, tačiau galite su savimi turėti maisto, todėl nepamirškite pasiimti užkandžių. Taip gerokai sutaupysite, mat ne paslaptis, kad oro uostuose ir lėktuvuose kainos yra gerokai didesnės nei įprastose parduotuvėse.

Dėl apribojimų turėti skysčius rankiniame bagaže keleiviai dažnai brangiai susimoka už vandenį ar kitus gėrimus oro uostuose arba lėktuvuose. Visgi verta žinoti, kad daugelyje oro uostų po saugumo patikros yra specialūs vandens čiaupai, kur galite nemokamai prisipilti tuščią vandens buteliuką ar termosą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją