Express.co.uk pakalbino vienos kelionių agentūros atstovę Sandrą Thomas ir paklausė, kurios vietos lėktuve yra pačios geriausios.

Anot S. Thomas, kokia vieta lėktuve geriausia, neabejotinai priklauso nuo jūsų asmeninių preferencijų ir kokios bendrovės yra lėktuvas.

„Šiaip ar taip, jei ketinate pirkti lėktuvo bilietus, atsižvelkite į kelis aspektus. Pirma, jei norite daugiau vietos kojoms, patartina rinktis vietas pirmoje eilėje arba ties atsarginiu išėjimu. Kitas dalykas – patogumas. Nedaugelis žino, kad pirmose eilėse mažiau jaučiama turbulencija lyginant su vietomis lėktuvo gale“, – nurodė ji.

Taigi, vietos prie atsarginio išėjimo patogios tuo, kad keleiviai turi daugiau vietos kojoms – tik ten negalima pasidėti prie kojų krepšio, jog nebūtų užstotas atsarginis išėjimas.

Sėdynėse lėktuvo priekyje mažiau juntama turbulencija, tad tiems, kuriuos skrydžio metu pykina, patartina rinktis šias vietas.

S. Thomas teigė: „Jeigu jums svarbu patogumas ir nenorite, kad pro jus nuolatos vaikščiotų, siūlyčiau vengti vietų netoli virtuvėlės ar tualetų. Vietos lėktuvo gale yra triukšmingesnėje zonoje, nes žmonės atsistoja ir eina pramankštinti kojas arba stoviniuoja prie virtuvėlės.“

Lėktuvas

Ar bereikia pridurti, kad sėdėdami netoli tualetų nuolat užuosite nemalonių kvapų?

Pasak S. Thomas, jei lėktuvui nusileidus norite greičiau išlipti, jūsų pasirinkimas turėtų būti vietos netoli durų ar arčiausiai praėjimo.

„Tik jūs patys galite įvardyti, kurios vietos lėktuve jums atrodo geriausios, o aš patarčiau prieš perkant bilietus peržvelgti vietų schemą ir išsirinkti, kur norite sėdėti“, – rekomendavo ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją