Ir nors šiais laikais sunku įsivaizduoti atostogas be nuotraukų, ne iš visur pavyks parsivežti įamžintų vietovių ir objektų. Šiose vietose pasaulyje draudžiama fotografuoti:

Karališkosios brangenybės, saugomos Londono Taueryje

Londono Taueris – daugelio turistų norima aplankyti vieta megapolyje, kuriame dažnai tvyro smogas. Londono Taueryje saugomas karališkąsias regalijas ir brangenybes galima apžiūrėti, tačiau jokiu būdu nevalia jų fotografuoti.

Teigiama, kad britų karališkos šeimos brangenybės laikomos atskiroje Londono Tauerio patalpoje, joms stebėti įrengta 100 apsaugos kamerų ir ištisą parą dirba apsaugos darbuotojai.

Fotografuoti draudžiama, siekiant apsisaugoti, kad nusikalstamų kėslų turintys žmonės negalėtų pasitelkti nuotraukų, norėdami įžiūrėti silpnąsias brangenybių apsaugos sistemos vietas.

Eifelio bokštas Paryžiuje

Garsusis šviesų miesto simbolis – bene gražiausias naktį, kai įsižiebia visos 20 tūkstančių lempučių. Internete ir socialiniuose tinkluose tikrai rasite naktį filmuoto Eifelio bokšto videoklipų, nors oficialiai negalima parduoti, platinti nuotraukų ar vaizdo klipų jokiame socialiniame tinkle, nes teoriškai galima iš to turėti naudos. Taip yra todėl, kad 1985 m. Eifelio apšvietimą įrengė Pierre‘as Bideau, apšvietimas vis dar priklauso menininkui ir yra saugomas autorių teisių.

Tiesa, vargu ar Prancūzijos teisėsaugininkai ims sekti ir norės nubausti turistus, kurie savo paskyrose socialiniuose tinkluose dalinasi bokšto naktį nuotraukomis.

Siksto koplyčia Vatikane

Vatikane, oficialioje popiežiaus rezidencijoje esanti Siksto koplyčia su stulbinamo grožio freskomis – viena iš populiariausių turistų traukos vietų.

Pasigrožėti freskomis galima, o štai fotografuoti ir filmuoti koplyčios viduje nuo praėjusio amžiaus devinto dešimtmečio pradžios draudžiama.

Japonijos „Nippon“ televizija gavo išskirtinį leidimą parodyti Siksto koplyčia, kadangi finansavo 3 mln. svarų vertės koplyčios restauracijos projektą.

Siksto koplyčia kruopščiai saugoma, apsaugininkams leidžiama ištrinti nuotraukas, jei pastebės, kad žmogus fotografavo.

Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE)

Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Dubajuje ar Abu Dabyje besilankantys turistai turėtų žinoti, kad ten galima fotografuoti ne viską. Draudžiama fotografuoti valdžios institucijų pastatus, karinės paskirties statinius ar rūmus JAE.

Oro uostuose griežtai draudžiama fotografuoti ir filmuoti, tad turistams patartina pirmiausia susipažinti su taisyklėmis. Už fotografavimą ir filmavimą draudžiamose vietose JAE turistams gresia baudos.

Tadžmahalas Indijoje

Didingasis Tadžmahalo mauzoliejus dar vadinamas vienu iš septynių naujųjų pasaulio stebuklų, o 1983 m. įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Savaime suprantama, kad daugelis žmonių svajoja jį pamatyti.

Turistams leidžiama fotografuoti Tadžmahalą iš lauko ar nusifotografuoti atsisėdus ant suolelio, kaip tai padarė princesė Diana, bet viduje fotografuoti draudžiama. Tadžmahalas – mauzoliejus, todėl būtų didžiulė nepagarba, jeigu fotografuotumėte viduje.

Daugelyje religinės paskirties pastatų visame pasaulyje draudžiama fotografuoti viduje, tad pirmiausia patartina pasidomėti, ar ši taisyklė galioja jūsų lankomame objekte.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją